пʼятниця, 30 липня 2021 14:54

Київський тиждень критики оголосив дати проведення

Автор: kcw.com.ua
  П'ятий ювілейний кінофестиваль "Київський тиждень критики" презентував постер і критиків-кураторів
П'ятий ювілейний кінофестиваль "Київський тиждень критики" презентував постер і критиків-кураторів

Міжнародний кінофестиваль "Київський тиждень критики" цього року відзначатиме перший ювілей. Відбудеться вп'яте. Пройде в столичному кінотеатрі "Жовтень" з 21 до 27 жовтня.

Команда кураторів лишається незмінною. Програмою опікуються чотири кінокритики. Це співзасновниця Спілки кінокритиків України Дарія Бадьйор, кінознавець і режисер Станіслав Битюцький, колумніст і автор видань LB.ua, "Фокус" та DTF Magazine Сергій Ксаверов, журналістка DTF Magazine Анна Дацюк. Представлять кожен фільм фестивалю, а після показу обговорюватимуть із глядачами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три українські фільми покажуть на Венеційському кінофестивалі

Програма складатиметься з чотирьох секцій. Міжнародна - з актуальними стрічками з лайнапів головних світових кінофорумів. Тематична ретроспектива культової кінокласики. "Фокус" - добірка нових картин з України та іншої фокусної країни, сформована селективною комісією кінокритиків обох країн. Та індустрійна секція "Перший погляд", до якої увійдуть студентські фільми, відібрані студентами, які вивчають кіномистецтво. Під час заходу ці роботи представлять продюсерам, відбірникам фестивалів та експертам.

У межах події також відбуватимуться панельні дискусії та круглі столи з актуальних проблем кінопроцесу.

Оголошення програми стартує на початку вересня.

"Оновлений логотип складається з ока – того, що дає можливість погляду. І французьких "лапок-ялинок" – розділового знаку, який використовується у друкованих текстах для позначення певного контексту та висловлювання, вирізнення прямої мови, цитат", - ідеться в описі візуального стилю "Київського тижня критики".

Організатор фестивалю – компанія "Артхаус Трафік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Королі репу", хіти Канн та Даніель Брюль: чим здивує 12-й Одеський кінофестиваль

"Київський тиждень критики" проводять з 2017-го. Створили з метою ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними кінокритиками.

У попередні роки на фестивалі відбулися столичні прем'єри таких світових артхітів, як "Маяк" із Робертом Паттінсоном і Віллемом Дефо в головних ролях, "Дім, який побудував Джек" режисера Ларса фон Трієра, оскароносна "Земля кочівників". А також вітчизняних стрічок "Погані дороги" Наталки Ворожбит, "Атлантида" Валентина Васяновича, "Додому" Нарімана Алієва, "Мої думки тихі" Антоніо Лукіча.

Подія традиційно відкриється врученням Національної премії кінокритиків "Кіноколо" найкращим українським фільмам і кінопрофесіоналам.

Зараз ви читаєте новину «Київський тиждень критики оголосив дати проведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі