вівторок, 31 березня 2015 19:30

Кириленко представив чотири "революційні" законопроекти в культурі

Кириленко представив чотири "революційні" законопроекти в культурі

Віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко представив на розгляд Кабміну чотири "революційні" законопроекти у сфері культури. Про це він повідомив під час засідання уряду.

"Усі чотири законопроекти такі: "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-45 рр.", другий - "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму в Україні та заборону пропаганди їх символіки", третій - "Про правовий статус вшанування пам'яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ ст", і четвертий - "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-91 рр.",- сказав він.

За його словами, дані законопроекти є "революційними" та висловив сподівання, що "у парламенту стане політичної волі проголосувати їх".

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр — міністр культури В'ячеслав Кириленко повідомив, що у сфері культури основна увага приділяється реформі пам'яткоохоронного законодавства, створенню стимулів для кіновиробництва, фінансуванню культурно-мистецьких заходів та запровадженню контрактної системи у театрах і закладах культури.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко представив чотири "революційні" законопроекти в культурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі