середа, 16 травня 2018 17:42

Кінофестиваль "Молодість" назвав своїх членів журі

Кінофестиваль "Молодість" назвав своїх членів журі
Марина Степанська увійде до складу національного журі. Фото: vezha.org

Організатори 47-го міжнародного кінофестивалю "Молодість" оголосили, хто увійшов до складу журі національного конкурсу.

Короткометражні фільми будуть оцінювати українська режисерка Марина Степанська, директорка Талліннського кінофестивалю "Темні ночі" Тііна Локк-Трамберґ та програмний директор Одеського кінофестивалю Антельм Відо.

Режисерка та сценаристка Марина Степанська 5 років тому дебютувала на кінофестивалі "Молодості". Її перший фільм "Канікули" відібрали до Національного конкурсу 43-ї "Молодості". Наступний її фільм "Чоловіча робота" отримав відзнаку 45-го кінофестивалю за найкращий акторський ансамбль і роботу режисера з акторами. Її повнометражну кінострічку "Стрімголов" відзначили трьома нагородами Української кіноакадемії.

Тііна Локк-Трамберґ є однією зі засновниць Талліннського кінофестивалю "Темні ночі", а з 1998 року — його директоркою. Тііна викладала в Академії музики й театру Естонії, Академії мистецтв Естонії та Балтійській школі кіно і медіа. У 2011-2015 рр. була депутатом парламенту Естонії. Також вона є членом Європейської кіноакадемії.

Антельм Відо працював у Посольстві Франції в Малайзії, де влаштував фестивалі французького кіно, та в кінематеці Танжера (Марокко) як менеджер із комунікацій. Був аташе з питань аудіовізуальної сфери Французького інституту в Києві. З 2014 року він працює на Одеському міжнародному кінофестивалі: спочатку як програмний координатор, а з 2015-го — як програмний директор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Каннському кінофестивалі відбулася прем'єра фільму "Донбас"

Організатори 47-го міжнародного кінофестивалю "Молодість", який пройде з 27 травня до 3 червня у Києві, оголосили програму заходу. Фільмом-відкриттям стане стрічка польської режисерки Малґожати Шумовської "Обличчя", яка отримала гран-прі журі цьогорічного Берлінського кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Кінофестиваль "Молодість" назвав своїх членів журі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі