четвер, 10 квітня 2014 14:24

Кевін Костнер захворів, а Джармуш зацікавився вампірами – у кіно з 10 квітня
8

Ти мене кохаєш?
Кіт Грім і зачарований дім
Виживуть тільки коханці
Три дні на вбивство
Дивергент

Сьогодні на широкі екрани України виходить вісім фільмів, серед яких довгоочікувана, але не краща в творчості Джима Джармуша стрічка "Виживуть тільки коханці". Навіжена комедія "Шалений патруль", апокаліптичний жаховичок "Окулус", динамічний бойовик з пенсіонером-красенем Кевіном Костнером "Три дні на вбивство". Фільм а-ля "Голодні ігри" - "Дивергент", а також добра якісна анімація "Кіт Грім та зачарований дім". Окремий рядок серед прем'єр цього тижня – вітчизняна картина "Ти мене кохаєш?", типова телевізійна мелодрама.

Шалений патруль

- Ти – метр з кепкою заввишки?
- Так. Але мені ще рости і рости, а тебе ще розтягувати і розтягувати… - відповідає малюк протагоністові комедії.

Щоб перевірити хлопця своєї сестри, чи може він одружитися на ній, охоронець Бен бере його на нічний патруль по Атланті. Рядове чоловіче випробування перетворюється для майбутнього шурина Бена на справжній бурлеск, переповнений перегонами, кумедними випадками та детективом на грані абсурду.

"Фільм переповнений кліше, взятих з типових стрічок про крутих копів", - Time Out.

Виживуть тільки коханці

"Мої вітання цьому суіцидально-романтичному мерзотнику", - ретроградний вампір передає вітання протагоністові картини.

Історія двох стародавніх вампірів Адама і Єви, котрі були свідками ще татаро-монгольского іга та інквізиції. Адам – рокер з Детройта, який фанатіє від андерграундної музики. Він жадає тиші та спокою і ненавидить мерців – так вампіри називають живих людей. Ну, а Єва – життєрадісна вампірелла, котра намагається повернути Адамові любов до життя. Вона мешкає в Танжері, де спілкується з вампіром шекспірівського стилю Кристофером Марло. Щоб витягти Адама з депресії вона рушає до Детройта. Однак їх ідилію руйнує несподівана поява молодшої сестри Єви – Ави. Тінейджер за своїм способом життя та цінностями, остання перетворює спокійну сімейну вечірку на трагедію…

"У свої шістдесят Джим Джармуш зняв разюче підлітковий фільм, який спочатку здається сумовитим і претензійною, як гітарний запил або "Хмарний атлас". Але з часом, якщо не залишити зал, помічаєш, що раптово поневолений цим..." - Афиша.

Дівергент

"Майбутнє належить тим, хто знає своє місце", - чує головна героїня настанови перед відповідальним іспитом.

Події розгортаються в далекому майбутньому в Чікаго. Всі підлітки в тому світі проходять свого роду процес ініціації, здаючи відповідальний іспит за результатами якого розподіляються в одну з п'яти фракцій. Ключовою особливістю кожної з них є певна характеристика: Щирість, Сміливість, Ерудиція, Дружелюбність і Зречення. Та певні підлітки за своїми якостями не потрапляють в жодну з цих фракцій. І таких "білих ворон" в цьому світі дуже не люблять.

"Що вже говорити про сюжет і ритм… Порівняно з повільним дурманом "Дівергента" ті ж "Голодні ігри" здаються ледь не Оруеллом", - Time-Out.

Три дні на вбивство

"Щоб викупити своє життя, я маю вбивати за вашим наказом?" - задає риторичне питання килер-протагоніст.

Агент розвідки Ітан Реннер дізнається про свою смертельну хворобу, через що вирішує відійти від справ і провести залишок життя в мирі та спокої разом з родиною. Однак "контора" не поспішає відпускати досвідченого кілера, пропонуючи йому експериментальні ліки, які можуть врятувати його життя. В обмін на це він має за три дні здійснити дуже небезпечне вбивство. Настільки складного завдання в його житті ще не було…

"І якщо екшен режисерові МакДжі дається "на ура", то ось незграбний гумор про батьків і дітей і банальна шпигунська інтрига тут дають повний збій", - Time-Out.

Кіт Грім і зачарований дім

"Клянуся своїми вухами, він вирішив обдурити старого", - говорить кролик, який запідозрив молодого авантюриста в підступному обмані.

Одного дня, рятуючись від зливи, кіт потрапляє в загадковий будинок, де живе старий фокусник Лоренцо. Разом з ілюзіоністом, в домі мешкають дресировані звіті, а також ожилі ляльки, котрі можуть самостійно рухатися завдяки чарам фокусника. Коли Лоренцо потрапляє в лікарню, його молодий племінник намагається продати будинок. Щоб зберегти чарівний дім, ожилі ляльки та звірятка на чолі в котом Громом стають на його захист.

Ів Сен Лоран

"Я намагаюся виразитися. А вони не дають. Без цього я помру!" - викрикує відомий модельєр в пориві пристрасті.

Сюжет картини розгортається у 1958 році в Парижі. У віці 21 року Ів Сен Лоран несподівано почав керувати величезними домами моди, котрими ще нещодавно завідував Кристіан Діор. Однак своєю першою ж колекцією він привертає увагу як широкого загалу, так і експертів зі світу моди.

"Фільм, на жаль, виявився настільки поганим, що серйозно обговорювати його художні достоїнства просто неможливо", - Ведомости.

Ти мене кохаєш?

"Жінку треба балувати, або вона почне балуватися сама", - міркує головний герой картини.

В центрі сюжету – молода жінка, котра вірить в дива. Однак в житті вона зустрічає чоловіка, котрий розучився любити. Крім того він оточений дивакуватими друзями, котрі не тільки збивають його з пантелику, але й засмічують його свідомість пустопорожніми порадами. Звичайно що такий шлюб довго тривати не міг. Згодом він зустрічає жінку, про яку мріяв, а вона – чоловіка, якого так довго чекала. Це тільки прискорило розлучення головних героїв. Однак що робити з відносинами, в яких розставлені ще не всі крапки.

Окулус

"Коли батечко розповідав нам страшні історії, ми думали, що він просто божевільний, котрий вигадує такі жахіття, але…" - розповідає хлопець, який хоче позбутися свого прокляття, проте чорні сили не полишатимуть його в спокої.

В дитинстві хлопчик з дівчинкою втрачають своїх батьків через загадкові обставини. Через 20 років після цього вони намагаються розібратися в істинних причинах того, що сталося. Незважаючи на те, що в здогадки сестри – її брат відмовляється вірити в те, що їх батьків вбив привид, що вийшов з дзеркала.

Зараз ви читаєте новину «Кевін Костнер захворів, а Джармуш зацікавився вампірами – у кіно з 10 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі