середа, 16 березня 2011 17:27

Карпа їла у Тибеті мамине сало та кричала антикитайські лозунги

Карпа їла у Тибеті мамине сало та кричала антикитайські лозунги

Письменниця Ірена Карпа завершує свій новий роман. Вона планує видати його восени.

Про це письменниця розповіла кореспонденту Gazeta.ua.

"Роман пишу кілька років. Самій цікаво, чи я вже до нього доколупуюсь і роблю його гіршим, чи все таки це професійний дотик. Задумувався він як казка-легенда, потім в мене почав перемагати реальний фактаж. Буде дуже багато історій з моїх подорожей і реальних персонажів, яких я зустрічала у азійських мандрах", - поділилася Карпа.

"Правда, я їх всіх помістила в одну країну. Тож подія, яка відбувалась в Бірмі чи Таїланді, спокійно переноситься в Непал. Ясно, що буде історія кохання, куди ж без неї", - сказала вона.

В новій книзі Карпа описує перетин китайського кордону в районі Тибету.

"Також буде історія про нелегальний перетин кордону на мій день народження. Торік 8 грудня ми з чоловіком і нашим другом перейшли з Непалу в Тибет, який загарбаний Китаєм. В тому місці глуха пустельна смуга в горах і немає прикордонників. Ми собі перейшли лінію, де стоять ці стовпчики. Полюбувалися Тибетським плоскогір'ям, покричали: "Звільніть Тибет".

"Є фотки, де я на свій день народження їм сало в Тибеті, яке мама ще дома засолила. Вглиб не йшли, я би тут зараз з вами не сиділа, якби нас зловили. Бо є ще шанси викрутитися, якщо добре говориш китайською. А я знаю тільки "привіт" і "я тебе люблю". Гід, наш старий друг, переживав, казав: не дай бог, нікому тут не кажіть, що таке було. Бо його б за таке позбавили ліцензії", - зазначила письменниця.

Зараз ви читаєте новину «Карпа їла у Тибеті мамине сало та кричала антикитайські лозунги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі