четвер, 10 березня 2011 16:28

Капранов перед Шевченком пообіцяв окропити волю вражою кров'ю

Сьогодні у Києві біля пам'ятника Тарасу Шевченку відбувся конкурс на найкраще читання Кобзаревих віршів його повними та частковими тезками.

Київське видавництво "Смолоскип" подарувало усім учасникам книжки та шоколадки.

Першим слово взяв поет Сергій Пантюк. Він процитував уривок із поеми Шевченка "Сон".

"...обок його цариця- небога, мов опеньок засушений, тонка, довгонога, та ще, на лихо, сердешне хита головою. Так оце-то та богиня! Лишенько з тобою". Рядки Шевченка і зараз лишаються актуальними. Вони точно описують теперішню дійсність", - сказав поет.

Видавець Дмитро Капранов перед пам'ятником Кобзареві попросив у нього вибачення:

"Пробач нам, Тарасе, що не виконали твій заповіт. Не порвали кайданів і не окропили волю вражою злою кров'ю. Але скоро окропимо".

Участь у конкурсі взяло 11 осіб. Вони читали вірші Шевченка без мікрофону. Людям, які стояли у дальніх рядах, зовсім нічого не було чути. Серед слухачів лунали невдоволені коментарі на адресу організаторів.

Також поезію Шевченка зачитав його повний тезка.

"Я народився у Донецьку 5 серпня 1968 року. Ім'я мені батьки дали ще за кілька років до мого народження. Хотіли, щоб я теж був великим поетом. Та я ніколи не написав жодного рядка. Коли новим знайомим кажу, що мене звати Тарас Григорович Шевченко, мені не вірять. Мушу показувати документи", - розповів Тарас Григорович Шевченко.

Зараз він живе у Києві. Працює у комерційній структурі.

"Вірші Шевченка люблю читати, напам'ять знаю тільки "Заповіт", - похвалився тезка поета.

Зараз ви читаєте новину «Капранов перед Шевченком пообіцяв окропити волю вражою кров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі