четвер, 25 жовтня 2012 10:45

Канадське кіно: в "Рік, коли Доллі Партон була моєю мамою" героїня одягла перший ліфчик

В конкурсі "повного метру" на фестивалі "Молодість" змагаються 12 фільмів. Фільм режисера Тари Джонз "Рік, коли Доллі Партон була моєю мамою" показуватимуть сьогодні на вечірньому сеансі. Це її перший ігровий повнометражний фільм.

Перший кадр: 11-річна дівчинка розглядає в шкільній вбиральні свої труси. Зараз, найбільше в світі, вона хоче щоб у неї почалися місячні. Фільм – дуже жіноча історія. Картина про дорослішання. Прониклива та по-дитячому щира.

Три героя: Елізабет – одинадцятирічна дівчинка, яка дізнається, що її всиновили. Вночі вона нафарбувалася, одягла рожеву спідницю і втекла на велосипеді у пошуках своєї мами. Оскільки, Елізабет фанатіє від популярної на той час співачки Долі Патрон, то вважає їїсправжньою мамою. Мати Елізабет – тридцятилітня домогосподарка, яка вміє готувати смачний м'ясний рулет та раз на місяць переклеює шпалери на кухні. Долі Патрон – кантрі-співачка і найперша феміністка. Має великі груди та біляве волосся. Глядач чує її закадровий голос, чує її пісні з пластинок або бачить в телевізорі 70-их років.

Місце зйомок: канадське містечко, недалеко від кордону з Америкою. У фільмі багато краєвидів – розлогі степи з густою зеленою травою. Описуються 70-ті роки: жінки роблять бігуді на ніч, чоловіки грають у гольф і купують сучасні цифрові приймачі. Але це був час, коли фемінізм ставав частиною щоденного життя. Жінки прагнули робити кар'єру і сміливо говорили про розлучення.

Жанр фільму: сімейна мелодрама, яка досліджує пошуки себе та дорослішання маленької дівчинки.

За кого переживаєш: звісно мами переживатимуть за Елізабет, а дочки за прийомну маму дівчинки

Діалог:  Китаянка в придорожньому кафе подає Елізабет чашку. У дівчинки в перший раз пішли місячні:
- Випий. Це зніме спазми.
- Що це? Який секретний китайський чай?
- Ні, житній віскі.

Абзац: Актрису на головну роль режисер Тара Джонс знайшла через Фейсбук. Їй потрібна була щира та відверта дівчинка. Джулія Стоун прислала відео, на якому просто і невимушено розмірковувала про фемінізм. Тому Елізабет у кадрі – світла і по-дитячому жорстока, особливо з синіми тінями на очах та червоною помадою. "Аби про тебе почув світ – треба його добряче розтормошити" - головна героїня тормошить серце матері, тікаючи на білому дівчачому велосипеді. Історія про бунт, дорослішання та перший ліфчик.

Зараз ви читаєте новину «Канадське кіно: в "Рік, коли Доллі Партон була моєю мамою" героїня одягла перший ліфчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі