пʼятниця, 04 грудня 2020 00:45

Камбербетч зіграв котячого художника з шизофренією

Камбербетч зіграв котячого художника з шизофренією
У стрічці "Електричне життя Луїса Вейна" Бенедикт Камбербетч втілив художника, який малював котів, схожих на людей. Клер Фой зіграла його дружину. Фото: Digital Spy

Британський актор Бенедикт Камбербетч зіграв художника Луїса Вейна. Відомий картинами антропоморфних котів, які досі обговорюють історики та психіатри. Про це повідомляє Digital Spy.

Фільм буде зосереджений на унікальному погляді на життя митця та його стосунках із дружиною Емілі Річардсон. Її втілила Клер Фой, відома виконанням ролі королеви Великої Британії у серіалі "Корона".

"Номінант на премію "Оскар" Бенедикт Камбербетч грає художника Луїса Вейна в надзвичайно правдивій історії геніальної людини, натхненної його любов'ю до світу і любов'ю всього його життя Емілі, роль якої виконала номінантка BAFTA Клер Фой", - йдеться в синопсисі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розігрують еротичний календар з українськими письменниками

Також знялися Тобі Джонс, Асім Чаудрі та Джуліан Барратт.

Зйомки розпочались у Лондоні в серпні 2020-го. Припускають, що премєра відбудеться наприкінці 2021-го, перед сезоном нагород. Стрічка матиме назву "Електричне життя Луїса Вейна".

Британський художник Луїс Вейн ілюстрував дитячі книжки та зображував англійське сільське життя. Переважно малював котів. Спочатку натуралістичних, потім схожих на людей. Ходили на двох лапах, в одязі та мали людську міміку.

"Я беру свій блокнот до ресторану чи у будь-яке інше жваве місце і просто малюю відвідувачів в їхніх звичайних позах як котів, наділяючи їх як можна більш людськими рисами. Це надає моїм роботам подвійну природу, і я вважаю їх своїми найкращими жартами", - казав художник.

Останні роки життя страждав на шизофренію, бачив галюцинації.

Зараз ви читаєте новину «Камбербетч зіграв котячого художника з шизофренією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі