середа, 13 березня 2019 11:56

"Ісус у касці та з рацією" - на виставці презентували 400 сучасних ікон
24

Виставка "Замлиння" триватиме до 24 березня включно
Фото: Мар'яни Чорнієвич
Виставка "Замлиння" триватиме до 24 березня включноВиставка "Замлиння" триватиме до 24 березня включно
"Свята Єлизавета", "Богородиця. Втілення", "Свята Анна"  Марія Іванюта, 2014
"Плоди спокуси" Юлія Самборська, 2017
"Дух Свободи" Юрій Бриняк, 2015

Виставка сучасної ікони та сакрального мистецтва "Замлиння" відкрилася у Львівському палаці мистецтв відкрилась.

Усі 400 представлених картин намалювали художниці та художники, що брали участь у Міжнародних пленерах впродовж восьми років. Вони щоліта відбуваються у селі Замлиння на Волині. Проходять серед поліської природи — просто неба, або ж на території Інтеграційного центру "Карітас" Римо-католицької церкви. Більшість учасників – випускники Львівської національної академії мистецтв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали раритетну колекцію вінілових платівок та патефонів

Художникам роздають липові дошки, а також всі необхідні матеріали для малювання. Хоча інколи роботи створюють і в інших техніках, і з різних матеріалів.

Ідея про проведення пленеру належала консулу РП в Луцьку Кшиштофу Савіцкому та голові Волинської організації НСХУ Володимиру Марчуку. Минулоріч мистецька резиденція працювала зі "Знаками часу". Саме такою була тема пленеру.

Експозиція відкрита для відвідування з 11:00 до 17:30. Щодня, окрім понеділка. Виставка триватиме до 24 березня включно.

У львівській галереї "Пори року" відкрили персональну виставку Інни Ділєєвої "Birds". Вона - одеситка. Живе та навчається у Львові. "Герої моїх робіт - друзі та рідні. Є у мене й алюзії на відомі мистецькі твори. Моє особисте бачення персонажів Леонарда да Вічні, Гранта Вуда, та інших", - каже художниця.

Зараз ви читаєте новину «"Ісус у касці та з рацією" - на виставці презентували 400 сучасних ікон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі