середа, 13 вересня 2017 21:45

Ірма Вітовська і Римма Зюбіна зіграють у новій виставі "Молодого театру"
7

За сюжетом "Різні" дві подружні пари зустрілися, аби цивілізовано залагодити конфлікт своїх дітей. Проте чемні й толерантні дорослі дійшли до емоційних сцен і звинувачень. Ролі батьків виконують актори Молодого театру  Ірма Вітовська, Олег Москаленко, Римма Зюбіна та Анатолій Сомик.
Фото: Прес-служба "Молодого театру"
Вистава "Різня"
Вистава "Різня"
Вистава "Різня"
"Вистава "Різня"

Першою прем'єрою 39-го сезону київського "Молодого театру" буде вистава "Різанина". Спектакль покажуть 16 і 17 вересня. Про роботу над постановкою розповідає режисер Влада БЄЛОЗОРЕНКО:

"Різанина" - вистава за п'єсою французького драматурга Ясміни Реза.

Дія спектаклю відбувається у вітальні Веронік і Мішеля Ульє. До них прийшло подружжя Анет і Алена Реїв. Хочуть залагодити ситуацію: їхній 11-річний син вибив два зуби однокласнику Брюно Ульє. Цивілізована розмова поступово переходить у сварку. Дорослі сперечаються, не добираючи слів. Проблеми в шлюбі, непорозуміння між батьками й дітьми - все виходить назовні.

Привід зустрічі двох французьких родин - незначний. Вона могла закінчитися за 10 хвилин, якби пари дійшли згоди. Однак від їхніх егоїзмів пішли хвилі, здійнявся шторм, який усе трощить.

Наприкінці вистави розуміємо: дві пари не здатні порозумітися не тільки між собою. Всі четверо - нещасливі, бо не вміють спілкуватися в сім'ї.

Ще 10 років тому я друкувала книжки на принтері. Тепер можу все знайти в телефоні, навіть не в комп'ютері. Все про себе викладаємо в соцмережі. Живемо, наче у прямому ефірі. Це ситуація неймовірної довіри одне до одного, за якою майбутнє. Вона дає великі потенційні переваги. Але люди, навпаки, все більше лицемірять, не вчаться спілкуватися з близькими. А без цього фасад, який будуємо для чужого ока, стає кліткою, а не ширмою.

Мені важливо коли на сцені є типи. Достоєвський в "Ідіоті" гіпертрафовано подає світогляд персонажів. Бо таких людей не буває. Це концетрат, який необхідний для роману.

Цікаво грати таке. Люди всі типізовані. При тому, що у кожного свій космос всередині, але живемо в соціумі. Оточення нас розмежовує по шухлядах.

Тоді у виставі не говориш про себе, а намагаєшся рефлексувати, аналізувати діалоги зі світом. Також було важливо перевести п'єсу з рейок суспільно-соціальної проблематики на людяну. По сцені розкидані наповнені повітрям великі сміттєві мішки. Цим художник Володимир Карашевський показує, що персонажі багато базікають, а головні слова сказати неспроможні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники Гогольfest заспівали про модні іграшки спінери

Фінал у автора відкритий. З акторами говоримо, що буде з персонажами далі. Сенс цієї п'єси в тому що вони будуть продовжувати жити як раніше.

Дорослі будуть триматися за свої сім'ї , але цю подію вони ніколи не забудуть. В певний момент зрозуміють, що вимагають один від одного відповідність фасаду. Дістають. А правда в тому, що не треба від людини чогось чекати. Треба її любити. Герої не можуть вирватися з кола претензій один до одного. Бо розуміють в певний момент, що знаходяться поруч не з тією людиною".

Більше про виставу Влади Бєлозоренко "Різанина" читайте в найближчому номері журналу "Країна"

Ролі у двох складах спектаклю "Різанина" виконують:
Веронік - Римма Зюбіна, Олена Узлюк
Мішель - Анатолій Сомик, Ігор Портянко
Анет - Ірма Вітовська, Лілія Ребрик
Ален - Олександр Ромашко, Олег Москаленко

Зараз ви читаєте новину «Ірма Вітовська і Римма Зюбіна зіграють у новій виставі "Молодого театру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі