четвер, 12 жовтня 2017 21:45

Художник створив виставку із підслуханих слів
27

Фото: Фото надані автором

У київській галереї "Ізоляція" відкрилася виставка київського художника Антона Логова "Угу". На холстах, елементах одягу й побуту - митець зобразив слова і фрази, які найчастіше вживає сам і його знайомі. Їх пишуть у листах, СМС і постах у соцмережех. Зустрічають у книжках і пресі.

"Інтерес до слів у мене від діда. Він був викладачем російської мови й літератури в Одесі, - каже Антон Логов. - Як художник, хотів показати, як виглядає лінгвістичний простір, в якому існує сучасна людина. Яке місце у ньому займають слова, котрими говоримо про проблеми й турботи, висловлюємо захоплення. У мене - вони мають форму. Часто використовую чорно-білий шрифт. У країні - війна, економічні проблеми, отже кольори передають цей мінорний настрій. Ідея виникла, коли записував, що говорю найчастіше. Створив щоденник. Потім слухав на вулицях, що говорять перехожі. Сполучував у експозиції абсолютно не сполучувані, на перші погляд, слова. Цим хотів підкреслити, що в житті поряд опиняються зовсім різні й незрозумілі речі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники засіли в соцреалізмі: розказали про створення музею сучасного мистецтва

Виставка ділиться на дві частини. Окрім головної експозиції на четвертому поверсі галереї, є ще об'єкти при вході в "Ізоляцію". У дворі Антон Логов намалював графіті на стінах старого радянського магазину і повісив чорний транспорант зі словом "Поїхали".

"Чорний колів символізує драматизм часу. А слово "поїхали" - про те, що українці активно залишають свою країну. Також стосується й самої "Ізоляції" - яка через несприятливі обставини переїхала з Донецька до Києва", - каже автор.

Виставка триватиме до 18 жовтня.

До 29 жовтня у столичному "Мистецькому Арсеналі" триває "Фестиваль молодих українських художників", тема – "Сьогодні, яке так і не настало". У конкурсі беруть участь 67 робіт.

Зараз ви читаєте новину «Художник створив виставку із підслуханих слів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі