четвер, 03 лютого 2011 12:56

Художник Якутович потрапив у реанімацію в Чернівцях

Під час поїздки до Чернівців художник Сергій Якутович потрапив до лікарні. Про це художник розповів Gazeta.ua 2 лютого на презентації нової книжки Ліни Костенко з його ілюстраціями.

"Вчора лежав в реанімації у Чернівцях. Поїхав туди у справах. На вулиці просто впав. Зараз хотів би трошки відпочити. Перед поїздкою саме завершив роботу над "Руфіном і Прісциллою" Лесі Українки. Це її остання п'єса, про перших християн. Володимир Панченко написав велике дослідження", - відзначив митець.

"Руфін і Прісцилла" невдовзі вийде у видавництві "Либідь". Це буде перше окреме ілюстроване видання цього твору. Також у цьому видавництві вже вийшли поетична збірка Ліни Костенко "Ріка Геракліта" і "Берестечко" з його ілюстраціями.

"Паралельно до цієї роботи був спектакль "Урус-шайтан" в театрі ім.Франка. Завжди працюю 12 годин. Виходить півдня в театрі, півдня в майстерні. Творчістю не займаюсь вже давно. Після Гоголя зрозумів, що треба робити не виставки, не картини, а акції. Задумувати проект цілком — від візитівки до найменших дрібниць. Маю деякі проекти, які чекають на спонсора. Я думаю, що вже не дочекаються. Якщо я це не зроблю, мені не страшно. В мене таке відчуття, що я вже все зробив. Десятиріччя почалося Мазепою, закінчилося Гоголем. Зараз нове ще не накопичилося", - поділився планами Якутович.

Художник розповідає, що не володіє комп'ютером, погано розуміється на новій техніці. Цим займалася його дружина, теж художник

"Якраз два роки тому я овдовів і мені весь час не вистачає жіночої мудрості. Два роки провів з творчістю Ліни Василівни".

Шанувальники Якутовича цінують в його роботах влучні лінії та особливу естетику. На запитання звідки він бере красиві образи, художник відповідає: "Коли малюю жінку, головне щоб всі зрозуміли, що я її хочу. Інколи виходить".

Якутович був головним художником фільму Юрія Іллєнка "Молитва за гетьмана Мазепу", а упродовж 2005—2007 років задіяний як художник-постановник у фільмі Володимира Бортка "Тарас Бульба".

Зараз ви читаєте новину «Художник Якутович потрапив у реанімацію в Чернівцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі