субота, 10 березня 2018 16:01

Гурт "Кому Вниз" відсвяткував 30-річчя концертом і фаєрами
18

Концерт Кому Вниз у Львові
Фото: Сергій Руденко
Концерт Кому Вниз у Львові
Концерт Кому Вниз у Львові
Концерт Кому Вниз у Львові
Концерт Кому Вниз у Львові

9 березня легендарний український гурт "Кому Вниз" відзначив 30-річчя гурту в клубі !FESTrepublic. Це перший захід із серії концертів культових українських виконавців "Українське вибране". З весни до літа на поціновувачів музики у Львові чекають концерти гуртів ВВ, Плач Єремії, Тартак, Пікардійська Терція. "Українське вибране" – спільний проект Холдингу емоцій "!FEST" та Української Академії Лідерства. Його мета – це створити зв'язок між поколіннями.

"Кому Вниз" – український рок-гурт, створений 1988 року в Києві. Його стилістику фахівці визначали як готичний фольк-індастріал. Своєю творчістю колектив вплинув на розвиток сцени готичного металу та фольк-металу, сприяв появі українських виконавців українською мовою. Протягом тривалого часу – учасник українських та міжнародних музичних фестивалів, зокрема "Червона рута", "Рок-Екзистенція", "Бандерштат" та "Wave-Gotik-Treffen". За 30 років вони видали вісім альбомів. Завдяки їм вірші Шевченка, покладені на пісні, чули в Україні і за кордоном ще на початку 90-х.

Концерт розпочався з фан-зустрічі з гуртом "Кому Вниз". Вокаліст Олег Середа вкотре нагадав, що сьогодні свято - день народження поета Тараса Шевченка, і в цей день треба віддати шану Кобзареві. Подякував усім фанам та навіть отримав подарунки від шанувальників. На вулиці фани палили фаєри і піснями вітали гурт із днем народженням. Після зустрічі відбулось відкриття виставки до 30-ліття гурту. Вона розповідає про історію гурту. Показали колекційні матеріали та фото, що пов'язані з певними періодами та знаковими виступами гурту. Найцікавіший експонат - гіпсові маски облич учасників "Кому Вниз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голосом Андрія Середи Тарас Шевченко промовляє, як до брата": 7 пісень на вірші Кобзаря

На концерті, який зібрав до тисячі шанувальників у невеликому залі, почули найвідоміші пісні гурту: "Ліра", "Мамай", "Неба зорі", "Нива", "Шива" та пісні на вірші Шевченка - "Зоре моя вечірня", "З Холодного Яру", "За Байраком Байрак" та інші. Українська Академія Лідерства влаштувала благодійний аукціон під час концерту. Учасники аукціону змагалися за ексклюзивні лоти - речі гурту "Кому Вниз" і футболку-поло від Авіації Галичини. Кошти спрямують на благодійність.

На початку кар'єри "Кому Вниз" писали російською. Випустили платівку "Падая вверх". Хоча першу пісню фронтмен гурту Андрій Середа створив саме на вірші Кобзаря. Композицію "Суботів" подарував батькові на день народження.

Зараз ви читаєте новину «Гурт "Кому Вниз" відсвяткував 30-річчя концертом і фаєрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі