Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2018 15:56

ГПУ обшукала квартиру директора відомого видавництва

ГПУ обшукала квартиру директора відомого видавництва
Під час обшуку вилучили два ноутбуки та оригінали авторських угод. Фото: styler.rbc.ua

Представники Генеральної прокуратури України провели обшук у помешканні Анетти Антоненко, директора "Видавництва Анетти Антоненко". Про це видавчиня повідомила на своїй сторінці в Facebook.

За словами Антоненко, вона є свідком у справі стосовно поповнення бібліотечних фондів за програмою Мінкульту. Однак у документах, які їй вручили під час обшуку, вона вказана як підозрювана.

"В мою зовсім невелику оселю ввалилися три амбали. Зачитали якусь "бамажку", почали перевертати все і вся, ритися в особистих речах, лазити по всій хаті. Не дали навіть зателефонувати і порадитись з адвокатом, бо постійно блокували доступ до мобільного", - поскаржилася Анетта Антоненко.

Також видавчиня додала, що під час обшуку у неї незаконно вилучили два ноутбуки та оригінали авторських угод. Згідно із законом, за рішенням суду дозволено лише копіювання інформацію в електронному вигляді, без вилучення її носіїв у сторони кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жадан, Хливнюк і Саша Кольцова записали казки для дітей

Міністерство культури провело конкурс на поповнення фондів бібліотек 2017 року. На основі пропозицій видавців уклали перелік зі 138 видань, які закуплять для українських книгозбірень. "Видавництво Анетти Антоненко" подало на конкурс 13 книжок, 3 з яких увійшли до остаточного списку.

На думку Антоненко, прокуратура завела справу за наклепом видавців, книги яких не потрапили в програму поповнення бібліотечних фондів.

"Я знаю, що в той момент, коли оголосили список, частина видавців ходила до міністра, писала кляузи на те, щоб цей список переглянули, що це повинно бути публічно", – зазначила Антоненко.

Видавчиня повідомила, що разом з адвокатом готує скаргу до Генпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали переможців премії "Книжка року-2017"

У липні 2017 року Міністерство культури оголосило прийом пропозицій від видавництв щодо відбору україномовних книжок, які належать до науково-популярних, довідкових, літературно-художніх чи громадсько-політичних видань. 125 видавництв запропонували 2,6 тис. найменувань книжок. У жовтні з них обрали 138 книг від 44 видавництв. Частина видавців надіслала колективний лист прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману з вимогою призупинити процедуру закупівлі книжок, яка, на їхню думку, відбувалася "зі значними порушеннями".

Зараз ви читаєте новину «ГПУ обшукала квартиру директора відомого видавництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі