четвер, 03 лютого 2011 11:38

Головний муфтій України подарував Ліні Костенко дивну статуетку

Головний муфтій України подарував Ліні Костенко дивну статуетку

Під час творчих вечорів у Рівному та Києві поетеса Ліна Костенко побачила "той народ, для якого варто працювати".

Про це вона розповіла напередодні під час презентації своєї нової поетичної збірки "Ріка Геракліта".

"Під час цих зустрічей впритул побачила свій народ. Здивувалася – звідки у наш нелегкий час беруться такі прекрасні люди. Зараз політики борються за єдність, платять гроші, щоб люди прийшли їх підтримати. Я ж навіть пальцем не поворухнула, а так багато прийшло людей", - сказала вона.

"У Рівному проїжджали якоюсь вуличкою – через кожні 3 метри висять бігборди та лайтбокси із моїми портретами. На іншій вулиці висіли такі ж само із політиками: один – обдертий, на лобі в іншого написані нецензурні слова. На жодному з моїх портретів не домалювали вусів", - розповіла Ліна Костенко.

Пожалілася, що під час презентацій не мала змоги спілкуватися з читачами.

"У Рівне Іван Малкович привіз тисячу примірників роману, їх розкупили і потім до мене йшли, щоб підписала. Одна дівчина підійшла, питаю її: "Що пишете – поезію чи прозу". Відповідає: "Прозу". Тут треба було б зупинитися, щоб поговорити. Але не можу – вже інші люди з книжками підходять".

Розповіла Ліна Василівна і про подарунок від головного муфтія України під час презентації у Києві.

"Підійшов до мене один чоловік, каже: "Маю для вас подарунок від головного муфтія України". Простягнув мені незвичайний витвір мистецтва – дивного кольору жіночу статуетку. У руках вона тримала кришталеву кульку. Я того муфтія не знала, але подарунок прийняла. Розказав, що у моєму романі побачив, що я однаково добре ставлюся до людей всіх національностей".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Головний муфтій України подарував Ліні Костенко дивну статуетку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі