середа, 22 квітня 2020 10:24

Головні українські фільми 2019-го обговорюють онлайн

Автор: uafilmacademy.org
  Проект «Кіновернісаж online» напередодні вручення IV національної кінопремії «Золота Дзиґа» представить її номінантів
Проект «Кіновернісаж online» напередодні вручення IV національної кінопремії «Золота Дзиґа» представить її номінантів

Головні українські фільми 2019 року обговорюють із їхніми творцями напередодні вручення Четвертої національної кінопремії "Золота Дзиґа". Проект "Кіновернісаж online" проходить із 20 квітня до 2 травня за підтримки Української кіноакадемії.

Трансляції відбуваються щодня о 20:00 наживо в ефірі Hromadske. Беруть участь номінанти на "Золоту Дзиґу". Модераторами виступають кіножурналісти й кінокритики, продюсери, телеведучі та організатори найбільших українських кінофестивалів.

"В умовах карантину, що спрямований на запобігання розповсюдженню коронавірусу, колективні перегляди фільмів у кінотеатрі стали повністю неможливими. Карантинні заходи також істотно обмежили роботу з популяризації українського кіно, зокрема, здобутків 2019 року, які відзначає премія "Золота Дзиґа", - йдеться в анонсі проекту. - Ми пропонуємо легально подивитись ті з картин-номінантів, які є на платформах Takflix, Megogo та Oll.tv, й долучитись до обговорення з їхніми творцями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінокритик назвав найкращі українські фільми року

У першому випуску спілкувалися з творчою командою драми "Вулкан" режисера Романа Бондарчука. Другий був присвячений документальній стрічці Ярослава Попова "Людина з табуретом".

Розклад наступних випусків "Кіновернісажу online":

"Портрет на тлі гір", реж. Максим Руденко - 22 квітня

"Панорама", реж. Юрій Шилов - 23 квітня

"Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго", реж. Надія Парфан - 24 квітня

"Додому", реж. Наріман Алієв - 25 квітня

"Гуцулка Ксеня", реж. Олена Дем'яненко - 26 квітня

"Мої думки тихі", реж. Антоніо Лукіч - 27 квітня

"Чорний ворон", реж. Тарас Ткаченко - 28 квітня

"Історія Зимового саду", реж. Семен Мозговий - 29 квітня

"Крути 1918", реж. Олексій Шапарєв - 30 квітня

"Захар Беркут", реж. Ахтем Сеітаблаєв, Джон Вінн - 1 травня

Фіналом "Кіновернісажу" стане онлайнвечірка "Кінодрайв" 2 травня.

Церемонія нагородження переможців "Золотої Дзиґи" відбудеться онлайн 3 травня.

На участь у Четвертій кінопремії "Золота Дзиґа" було подано 88 стрічок. Серед них 17 повнометражних ігрових, 31 короткометражний ігровий, 20 документальних, 1 повнометражний анімаційний фільм та 19 короткометражних анімаційних фільмів.

Цього року нагороду вручатимуть у 23 категоріях. Лідери за кількістю номінацій: драма "Додому" - 11, комедія "Мої думки тихі" - 9, мюзикл "Гуцулка Ксеня" - 9, драма "Вулкан" - 8, історичний бойовик "Захар Беркут" - 7.

У категорії "Найкращий фільм" представлені 5 картин: "Додому", "Вулкан", "Мої думки тихі", "Гуцулка Ксеня" та "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Зараз ви читаєте новину «Головні українські фільми 2019-го обговорюють онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі