пʼятниця, 03 вересня 2010 13:48

ГОГОЛЬFEST відкриють грандіозною виставою у центрі Києва

ГОГОЛЬFEST відкриють грандіозною виставою у центрі Києва

4 вересня стартує четвертий міжнародний фестиваль ГОГОЛЬFEST. Він відкриється спільною роботою іспанського театру La Fura dels Baus та київського Центру сучасного мистецтва "Дах". Перформанс назвали Multiverse - "Множинний всесвіт". Його покажуть у суботу, о 21.00 на Майдані Незалежності.

"Це буде злиття культур: іспанської, каталонської, середземноморської та слов"янської, української і навіть козацької", - пояснив композитор La Fura dels Baus. Обіцяє, що глядачі теж приймуть участь у спектаклі.

Цьогорічний фестиваль готували упродовж липня-серпня. У червні подія опинилася на межі зриву. Керівництво "Мистецького Арсеналу", у якому ГОГОЛЬFEST проводили три роки поспіль, відмовило президентові фестивалю Владиславові Троїцькому. Сказали, що починають ремонт. Справу вирішив гендиректор Національної кіностудії ім. Довженка Ігор Ставчанський.

"Він зателефонував мені та сказав: "Непогано було би поспрівпрацювати". І я погодився", - згадує Троїцький.

З 5 по 12 вересня кіностудія Довженка буде відкрита з опівдня до опівночі. З 13-ої до 22-ої години проводитимуть безкоштовні екскурсії по павільйонах. Під час фестивалю працюватиме новий сервіс - он-лайн трансляція. За глядачами та подіями стежитимуть web-камери, встановлені на кіностудії.

До програми фестивалю увійдуть театральні постановки, музика, кіно, література. Новою стане візуальна програма - VAP (Visual Art Program), яку впорядкувала російська художниця та скульптор Катерина Бочавар.

"Я намагалася зібрати усі нові та модні види мистецтва. Можливо, на Заході всі вже знайомі із саунд-артом, арт-сквотом. В Україні про них мало хто знає. Всі інсталяції було зроблено спеціально для майданчиків кіностудії Довженка - тут і зараз", - відзначила Бочавар.

Мета художниці - створити на ГОГОЛЬFEST"і атмосферу творчості.

"Головне, щоб тут зустрічалися художники, музиканти, глядачі. Щоб вони знайомилися і знаходили собі нових соратників, аби потім робити нові об"єкти мистецтва, виставки, фестивалі", - наголосила вона.

"Фестиваль не комерційний. Фактично всі заходи безкоштовні. Вхід на деякі концерти та театральні вистави - за демократичними цінами", - запевнив Троїцький.

Тепер ГОГОЛЬFEST планує отримати постійний майданчик. По завершенні фестивалю, 25 вересня, Владислав Троїцький презентує проект Інноваційного навчально-виробничого центру сучасного мистецтва. У ньому планує поєднати музику, танець, театр та візуальне мистецтво. Там же надалі планують проводити фестиваль.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «ГОГОЛЬFEST відкриють грандіозною виставою у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі