вівторок, 12 листопада 2013 12:15

Германія опублікувала перші фото картин із грандіозної знахідки в Мюнхені
14

Фото: Фото: AFP

Німецька влада прийняла рішення опублікувати в інтернеті знімки 25-ти робіт з числа тих, що були імовірно конфісковані нацистами у 1930-х і в 2012 році виявлені в квартирі мюнхенського колекціонера Корнеліуса Гурлітта. Про це повідомили в понеділок увечері в спільній заяві мінфін ФРН, міністерства юстиції та культури федеральної землі Баварія.

Йдеться про грандіозну знахідку - близько 1,5 тис. полотен художників класичного модернізму, який у нацистській Німеччині вважався "дегенеративним" мистецтвом, що "суперечить німецької ідеї". Подібні картини тоді, як правило, вилучалися у їх власників. Серед знайдених творів - роботи Пабло Пікассо, Марка Шагала, Анрі Матісса, Еміля Нольде. Їх загальна вартість оцінюється в € 1 млрд.

Разом з прокуратурою всі обставини справи також розслідуватиме спеціальна група незалежних експертів. Належить з'ясувати, скільки саме картин з півтори тисячі дійсно були вилучені націонал-соціалістами як антигерманскі. Частина переліку творів мистецтва опублікована на сайті lostart.de.

Громадськість дізналася про знахідку лише на початку листопада цього роу після публікацій у ЗМІ. Роботи були знайдені в приватній квартирі в Мюнхені навесні минулого року. Її власник - 80-річний колекціонер Корнеліус Гурлітт. Він успадкував картини від батька  скуповував їх у 1930-х і 1940-х. Весь цей час вони зберігалися вдома у Гурлітта-молодшого серед старих книг і газет, накриті курними ковдрами. Періодично він продавав щось зі свого спадку, це було його джерелом доходів. В даний час відносно господаря квартири ведеться слідство за підозрою в ухилянні від сплати податків.

Зараз ви читаєте новину «Германія опублікувала перші фото картин із грандіозної знахідки в Мюнхені ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі