пʼятниця, 09 грудня 2011 15:16

Герман відмовилась від книжкового конкурсу через образу на члена журі

Герман відмовилась від книжкового конкурсу через образу на члена журі

Ганна Герман відмовилась від участі у конкурсі "Книга року ВВС 2011" через запис у блозі одного з членів журі.

Про це йдеться у заяві авторки "Червоної Атлантиди", переданій редакції "Української правди. Життя".

"Член журі конкурсу Ірина Славінська у своєму блозі дозволила собі зневажливе публічне висловлювання на адресу читачів, які проживають у російській глибинці. Також вона піддала сумніву те, що звичайний робітник може читати книжки", - пояснили у прес-службі Ганни Греман.

Зауважимо, запис літературного критика стосувався іншого конкурсу, а саме – всенародного Facebook-голосування "Читають всі", у якому також бере участь книжка "Червона Атлантида" Ганни Герман.

У своєму записі Ірина Славінська вказувала, що серед чотирьох лідерів рейтингу є і книжка Герман. При чому між "Червоною Атлантидою" і "Записками українського самашедшого" Ліни Костенко лише 24 голоси різниці.

Голоси інтернет-користувачів, які вивели Герман у лідери рейтингу, надійшли з віддалених міст – Бобруйськ, Сиктивкар, Волгоград, Тула, Великий Новгород, Мінськ.

Ганна Герман відреагувала на запис Ірини Славінської, яка також є членом журі конкурсу "Книга року ВВС 2011", відмовою від участі у ньому.

"Вважаю таку поведінку члена журі неприйнятною, такою, що порушує етичні норми, демократичні засади і принципи, що передбачають однакове ставлення до людей, не залежно від їх національності, походження, місця проживання чи релігійних переконань", - зауважила Ганна Герман, аргументуючи відмову від участі у конкурсі ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік Ганни Герман написав повість про часи Майдану

"Думаю, поведінка, за якої людина зневажає іншу людину лише через те, що та інша людина живе в Росії, є неприйнятною в нашому суспільстві. Переконана – це суперечить і тим принципам та стандартам, за якими працює "ВВС". Висловлюючи глибоку повагу до всіх інших членів журі, а також до колективу редакції та аудиторії "ВВС", все ж змушена просити зняти мою книжку з участі в конкурсі", - йдеться у заяві Ганни Герман, яку вона надіслала сьогодні до "ВВС".

У той же час, головний редактор ВВС Україна Ніна Кур'ята зазначила, що коментарі Ірини Славінської стосуються публічних результатів голосування у соціальній мережі Facebook.

"Після розгляду ситуації, що виникла, редакція дійшла висновку, що висловлювання Ірини Славінської не містять образ на адресу номінантів конкурсу", - сказала Ніна Кур'ята.

Координатор журі премії "Книга року ВВС-2011" Світлана Пиркало наголошує на тому, що зняття з номінації на премію книги Герман "ніяк не позначиться на подальшій роботі журі і перебігу конкурсу".

"Книга року ВВС 2011" – це щорічна літературна нагорода, яка має на меті визначити найкращий прозовий художній твір українською мовою.

Переможців конкурсу "Книга року ВВС-2011" оголосять у третій декаді грудня.

Цього року до журі увійшли:

Професор Віра Агєєва, Києво-Могилянська академія.

Ольга Герасим'юк, депутат українського парламенту.

Андрій Куликов, ведучий телеканалу ICTV.

Світлана Пиркало, координатор журі премії Книга року ВВС.

Ірина Славінська, літературний критик веб-сайту "Українська правда".

Зараз ви читаєте новину «Герман відмовилась від книжкового конкурсу через образу на члена журі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі