неділя, 12 лютого 2017 12:28

Фотографії солдатів повісили поряд із шедеврами світового мистецтва
17

Фото: Ольга Васьків

11 лютого в палаці Потоцьких у Львові відкрили виставку фотографій "Портрет солдата". Виставка робіт фотографа, журналістки і волонтерки Вікторії Ясінської уже вдруге показують у Львові.

В одному із найбільших і найбагатших виставкових залів міста 40 фотографії сучасних героїв виставили поряд із шедеврами світового мистецтва – художніми портретами, скульптурами ХVI-XVIII століття. Знизу в підписах подані цитати воїнів у яких відображені їхні думки, спогади та переживання.
журналіст та фотограф із Маріуполя Вікторія Ясінська почала працювати над проектом із липня 2014 року. Вперше виставка була представлена в Америці влітку 2015 року.

"Фотографії солдат, героїв АТО у цій виставковій залі мають певний символізм. Адже ці твори мистецтва вічні про них і досі, через багато століть памятають. Так само наступні покоління мають памятати про сучасних героїв. На жаль, одного із сфотографованих бійців уже нема в живих. Для мене дуже важливо, щоб наших героїв знав весь світ. Але основна мета благодійна - збір коштів на реабілітацію військових - воїнів АТО", - каже Вікторія Ясінська.

Експозицію вже побачили в Києві, Запоріжжі, Дніпрі, Одесі, Миколаєві, Чернівцях та інших містах України, а також за кордоном. У Львові виставку можна побачити до кінця лютого.

9 лютого у вестибюлі станції метро "Золоті ворота" відкрилася фотовиставка "Втрачений дім". На ній показують фотографії тварин, які живуть у зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «Фотографії солдатів повісили поряд із шедеврами світового мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі