четвер, 17 червня 2021 19:23

"Форсаж 9", "Поганці", "Битва світів" - якими будуть найцікавіші прем'єри тижня

Цього тижня в український прокат виходять два американські бойовики, одна комедійна драма від наймолодшої представниці знаменитої режисерської династії та китайське фентезі.

"Форсаж 9: Нестримна сага" - реж. Джастін Лін, США

До головної ролі всіх частин "Форсажу" повернеться Він Дізель. За сюжетом, Домінік Торетто залягає на дно і живе спокійним життям з сім'єю. Але змушений вступити в сутичку з молодшим братом, який працює на закляту противницю Торетто - Сайфер.

Також знімаються такі зірки, як Джон Сіна, Гелен Міррен, Шарліз Терон. Син Віна Дізеля зіграє молоду версію Домініка Торетто.

Франшиза "Форсаж" завершиться після виходу 10-го й 11-го фільмів. Виходила з 2001 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість фільмів про Донбас. Не вистачає Криму - кінокритик

"Поганці" - реж. Ренні Харлін, США

Досвідчений злодій Річард Пейс тікає з федеральної в'язниці. Залягти на дно йому не дає угруповання сучасних "благородних розбійників". Змушують повернутися і винести з в'язниці скарби. Вони їм необхідні для фінансування тероризму, за сюжетом.

У головних ролях - Пірс Броснан, Тім Рот, Джеймі Чон.

"Битва світів" - реж. Лу Ян, Китай

Конгвенн – популярний китайський письменник, який пише фентезі від лиця героя зі своїм ім'ям. Одного разу береться за нову книжку про світ, де персонаж хоче помститися за сестру могутньому богові Редмейну, а заодно і покласти край тиранії. Письменнику доведеться подолати випробування як на сторінках роману, так й у реальності, за сюжетом.

Зовні картина нагадує японські ігри From Software з похмурим і епічним дизайном, зокрема ворогів та монстрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібне кіно про домашнє насильство і токсичні стосунки

"Мейнстрім" - реж. Джіа Коппола, США

Дівчина на ім'я Френкі працює барменом у місцевому стендап-клубі. Все ніяк не може знайти формат, який зробив би її знаменитою в Youtube. Одного разу зустрічає розкутого і артистичного Лінка, який живе поза всякими соціальними правилами. Відео з ним підриває інтернет. Пара починає вести відеоблог. Шлях до слави виявляється складним та спустошливим, за сюжетом.

Джіа Коппола - наймолодша з тої самої династії знаменитих режисерів. Головні ролі у "Мейнстрімі" виконують дочка Уми Турман Майя Гоук та Ендрю Гарфілд, відомий за "Соціальною мережею" та "Новим Людиною-павуком". Прем'єра відбулась на Венеціанському кінофестивалі.

Добірка "Оскар Шортс – 2021"

Це п'ять найкращих короткометражних фільмів року за версією Американської кіноакадемії.

Володарем Премії цього року стала американська стрічка "Два далекі незнайомці". Вона розповідає про темношкірого хлопця, який потрапляє в петлю часу. Він змушений знову й знову переживати смертельну сутичку з поліцейським, яка невідворотно чекає його на шляху додому. Події фільму перегукуються з історією вбивства Джорджа Флойда в травні 2020-го, яке стало каталізатором антирасистського протестного руху Black Lives Matter.

США представляють іще дві стрічки. Головний герой "Кімнати для листів" – співробітник в'язниці, якого переводять на роботу в поштову кімнату, після чого він глибоко втягується в особисте життя одного ув'язненого. У головній ролі – Оскар Айзек, відомий глядачам із трилогії сиквелів "Зоряних воєн", а також стрічки "Всередині Льюїна Девіса". Драма "Відчувати наскрізь" зіштовхує нужденного підлітка з глухосліпим, який намагається потрапити додому. Неочікувана зустріч перетворюється на пригоду. "Відчувати наскрізь" – перший фільм, у якому головну роль виконує глухосліпий актор.

Автор: Arthouse Traffic
  Короткометражка “Два далеких незнайомці” отримала цьогоріч “Оскар”. Вона розповідає про темношкірого хлопця, який потрапляє в петлю часу. Він змушений знову й знову переживати смертельну сутичку з поліцейським. Події фільму перегукуються з історією вбивства Джорджа Флойда, що стало каталізатором руху Black Lives Matter.
Короткометражка “Два далеких незнайомці” отримала цьогоріч “Оскар”. Вона розповідає про темношкірого хлопця, який потрапляє в петлю часу. Він змушений знову й знову переживати смертельну сутичку з поліцейським. Події фільму перегукуються з історією вбивства Джорджа Флойда, що стало каталізатором руху Black Lives Matter.

"Подарунок" – призер BAFTA, Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів та багатьох інших фестивалей і кінопремій. Це драма спільного виробництва Великої Британії та Палестини. Особливо актуальна на тлі загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною, вона розповідає про життя серед воєнних кордонів. Шопінг-тур на Західний берег річки Йордан обертається на небезпечну подорож, коли подарунок на річницю весілля стає об'єктом підозри.

Проблеми незахищеності біженців торкається ізраїльська драма "Біле око". Вона розповідає про чоловіка, який випадково знаходить на вулиці свій вкрадений велосипед. Однак новим власником виявився еритрейський біженець, який має інше бачення ситуації. Хто з них двох – справжня жертва?

Вп'яте в Україні проходитиме фестиваль "Тиждень швейцарського кіно" з 18 до 27 червня. Цьогоріч найцікавіші стрічки зі Швейцарії останніх років демонструватимуть онлайн. Усі фільми можна переглянути безкоштовно на території України.

Зараз ви читаєте новину «"Форсаж 9", "Поганці", "Битва світів" - якими будуть найцікавіші прем'єри тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі