четвер, 13 липня 2017 10:00

Фонд Янковського спільно з Держкіно представили українське кіно на 52-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах
5

У Карлових Варах на 52-му Міжнародному кінофестивалі українсько-словацький фільм Петра Беб'яка "Межа", представлений в основному конкурсі, нагородили "Кришталевим глобусом" за кращу режисерську роботу. Таку високу нагороду українські кінематографісти отримали вперше за багато років.

  Продюсери О. Суярко та В. Філіппов, Голова Держкіно П. Іллєнко, режисер М. Степанська, актриса Д. Плахтій, віце-прем’єр міністр П. Розенко, меценат І. Янковський з сином
Продюсери О. Суярко та В. Філіппов, Голова Держкіно П. Іллєнко, режисер М. Степанська, актриса Д. Плахтій, віце-прем’єр міністр П. Розенко, меценат І. Янковський з сином

"Приємно бачити, як розвивається українська кіноіндустрія останніми роками. Мій Фонд ось уже п'ять років займається просуванням українського кіно за кордоном, і зараз ми бачимо перші результати цієї роботи. Те, що українські фільми все частіше відбираються для участі в конкурсних програмах престижних кінофестивалів - говорить багато про що. У нас є талановиті режисери, у нас є талановиті оператори, сценаристи, актори. Індустрія починає працювати, українське кіно стає модним. Два фільми за української участі були представлені цього року в Каннах, два наших фільми змагалися в конкурсах у Карлових Варах, щойно ми дізналися, що ще два фільми потрапили в конкурси кінофестивалю в Локарно (Швейцарія). Що це, якщо не успіх?!"- зазначив меценат Ігор Янковський.

  Представник Берлінського кінофестивалю Микола Нікітін та актор Ламбер Вільсон
Представник Берлінського кінофестивалю Микола Нікітін та актор Ламбер Вільсон

Крім основного конкурсу, українське кіно було представлене в паралельній програмі East of the West фільмом Марини Степанської "Стрімголов", а також у низці спеціальних секцій.

Цьогорічний кінофестиваль у Карлових Варах відвідала представницька українська делегація: віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, міністр культури України Євген Нищук, член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук, глава Держкіно Пилип Іллєнко та багато інших.

  Уляна Фещук, Євген Нищук, Пилип Іллєнко, Павло Розенко
Уляна Фещук, Євген Нищук, Пилип Іллєнко, Павло Розенко

У рамках міжнародного кінофестивалю, Всеукраїнський благодійний Фонд Ігоря Янковського, ГО "Ініціатива заради майбутнього" і Monegasque Association Helping Hand спільно з Держкіно України в партнерстві зі словацькою компанією Wandal Production та українською "Гарнет Медіа" організували і провели ряд вечірок, на яких представили творчі колективи українських кінострічок. На одну з таких вечірок завітав відомий французький актор і режисер, зірка фільмів "Матриця", "Сахара", "Одіссея" й багатьох інших Ламбер Вільсон. Відповідаючи на питання українських журналістів, він заявив, що з задоволенням знявся б в українському фільмі.

Справжній ажіотаж у Карлових Варах викликала грандіозна вечірка, присвячена українсько-словацькому фільму "Межа", яка зібрала понад 600 осіб.

  Прем’єра фільму "МЕЖА"
Прем’єра фільму "МЕЖА"

"Все, що я бачу - дивовижно і чудово!" - зазначив видатний український режисер Сергій Лозниця, чий фільм "Лагідна" нещодавно був в основному конкурсі Каннського кінофестивалю. Не випадково, наступного дня всі Карлові Вари обговорювали цю подію, а вітчизняні кінематографісти отримали чимало нових пропозицій про співпрацю.

Благодійний фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" регулярно проводить бізнес-ланчі та урочисті прийоми на міжнародних кінофестивалях: у Каннах, Карлових Варах, Берліні, Талліні, а також Дні українського кіно в Мюнхені, Парижі, Лондоні, Амстердамі, Будапешті та Римі.

  Ігор Янковський
Ігор Янковський
Зараз ви читаєте новину «Фонд Янковського спільно з Держкіно представили українське кіно на 52-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі