середа, 30 вересня 2020 09:30

Флінстоуни стали першим подружжям, що спало в одному ліжку

Флінстоуни стали першим подружжям, що спало в одному ліжку
Фото: Новий канал. Персонажі "Флінстоунів", зліва направо: Діно, Пеблс, Вілма, Фред, Барні, Беті та Бам-Бам

Дія мультсеріалу "Флінстоуни" розгортається у Кам'яну добу, що дуже нагадує реалії приміських кварталів США. Замість будинків - печери, хатніх улюбленців - динозаври. А замість пилососа - мамонт. У цьому вигаданому світі проживає сім'я Флінстоунів. Фред - грубий та дебелий, любить алкоголь і фастфуд. Його дружина Вілма ж інтелігентна й тендітна. У кінці кожної серії виганяє чоловіка з дому.

30 вересня 1960 року на американському загальнонаціональному каналі ABC відбулась прем'єра першого епізоду серіалу "Літаючий Флінстоун".
У ньому Фред з сусідом та найкращим другом Барні хочуть пограти в боулінг. Але дружини тягнуть їх на оперу. Тож чоловіки прикидаються хворими та будують вертоліт, щоб долетіти до боулінг-клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучення мультфільмів - найскладніша робота для актора дубляжу

Перші 2 сезони мультик фінансувала тютюнова компанія Winston. Головні персонажі курили у кожному епізоді. Особливо під час фінальних титрів, де традиційно зазначають спонсорів.

"Зробімо перерву на "Вінстон", - каже Фред своєму сусіду Барні. Вони курять сигари замість хатньої роботи. Це помічають їхні жінки та кидають в них вила й лопати.

1970-го в США заборонили рекламу алкоголю і сигарет на телебаченні та радіо. Тому новими спонсорами "Флінстоунів" став виноградний сік Welch.
Довгий час в Голлівуді діяв закон, за яким чоловік і жінка не можуть бути поруч в ліжку в одному кадрі. Фред та Вілма стали першим подружжям на ТБ, яке спало разом. Згодом Вілма завагітніла, а в 3-му сезоні у пари з'явилася руда донька Крихітка Пебблс.

Шоу мало великий вплив на світ анімації і стало зразком для багатьох мультсеріалів. Наприклад, для "Сімпсонів", що вийшли 30 років потому. У заставці "Флінстоунів" Фред мчить на машині з роботи, забігає в будинок через гараж. Сідає на канапу дивитися телевізор. Те саме кожного епізоду робить Гомер Сімпсон. "Флінстоуни" були найдовшим мультсеріалом у прайм-тайм, поки ті ж самі "Сімпсони" не побили цей рекорд 1990-х.

"Флінстоуни" започаткували традицію робити "мультики для дорослих". Епізоди наповнені сарказмом і сатирою.

Вважається, що "Флінстоуни" - це анімаційна пародія на "Молодят" - американского ситкому середини 1950-х. Творці мультсеріалу ці чутки заперечували, але сприймали порівняння за комплімент. "Молодята" започаткував традицію зображення "неідеальної пари". Де чоловік грубий та голосний, а тендітна дружина ставить його на місце. У "Молодятах" ця пара символізувала спроби американського суспільства спокійно жити після війни.

Зараз ви читаєте новину «Флінстоуни стали першим подружжям, що спало в одному ліжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі