пʼятниця, 27 січня 2017 14:14

Фільм-відкриття фестивалю французького кіно показав 17 років з життя героїні Маріон Котійяр
9

Фото: Ірина Козюпа
Бріжіт Роюан і Ніколь Гарсія
Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон

В Україні стартував фестиваль "Вечори французького кіно". На відкритті показали мелодраму "Ілюзія кохання" режисерки Ніколь Гарсія. Фільм номіновано на премію "Сезар" у восьми номінаціях. Головну роль у картині зіграла володарка премії "Оскар" Маріон Котійяр.

Ніколь Гарсія особисто презентувала стрічку у культурному центрі "Кінотеатр "Київ".

Автор: Ірина Козюпа
  Бріжіт Роюан і Ніколь Гарсія
Бріжіт Роюан і Ніколь Гарсія

"Дія фільму відбувається у 50-ті роки. Такі стрічки складніше знімати, адже потрібно відновити атмосферу того часу. Разом з тим вона не має стати перешкодою для ідентифікації глядача.

Вибір натури для зйомок також створив нам труднощі. Ми шукали санаторій, який виглядатиме, як у 50-ті роки. У Франції всі такі подібні заклади перетворилися в ультрасучасні SPA-центри. Потрібний нам санаторій ми знайшли у швейцарських Альпах у Давосі.

Актори — це винагорода для режисера. Процес зйомок приносить радість після довгої підготовчої роботи. Ми знімали 10-11 тижнів. Потім 3-4 місяці монтували фільм.

Коли я прочитала книгу (роман італійської письменниці Мілени Агус "Кам'яна хвороба"), за якою ми зняли фільм, то відразу подумала про Маріон Котійяр. Я дала акторці цю книгу, але вона її так і не прочитала. Ніхто б інший не зміг зіграти цей персонаж (головна героїня молода дівчина Габріель). На момент зйомок Маріон ще не було 40 років. Це якраз той вік, коли актрису можна знімати в епізодах, де їй 25 років і 40 років. У фільмі відображені 17 років з життя героїні. У Котійяр достатньо енергії, щоб зіграти цю роль.

Маріон — дуже фотогенічна. Вона ніби перебуває одночасно в реальному та уявному світах", - каже Гарсія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям покажуть фільм, якому аплодували стоячи на Каннському кінофестивалі

На презентацію фільму приїхала подруга Ніколь і виконавиця ролі матері головної героїні Бріжіт Роюан.

"Тільки тому, що вона моя подруга я погодилася відростити сиве волосся для зйомок фільму. Ні для кого іншого я б цього не зробила, - сміється Бріжіт. - Мені було приємно працювати з Ніколь. Вона може змусити вас грати кого завгодно".

Подивитися "Ілюзію кохання" прийшли посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, травесті-діва Монро, актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв, піар-директор Джамали Денис Козловський, співачка Анна Завальська.

Всього на 12 щорічному фестивалі покажуть 5 картин: мелодрама "Ілюзія кохання", драма "Прекрасні дні в Аранхуесі", французько-японський анімаційних фільм "Червона черепаха", драма "Комівояжер", мелодрама "Вічність".

"Вечори французького кіно" пройдуть у Києві, Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Маріуполі, Одесі, Сумах, Харкові та Чернівцях. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Фестиваль триватиме до 1 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Фільм-відкриття фестивалю французького кіно показав 17 років з життя героїні Маріон Котійяр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі