четвер, 18 листопада 2021 14:01

Фільм Сенцова про кримінальну Україну переміг на кінофестивалі у Швеції

Фільм Сенцова про кримінальну Україну переміг на кінофестивалі у Швеції
Кадр з фільму "Носоріг": Фото: Юрій Григорович

Кримінальна драма "Носоріг" українського режисера Олега Сенцова здобула перемогу на Stockholm International Film Festival у Швеції.

Про це повідомили на сайті кінофестивалю.

Стрічку визнали "Найкращим фільмом", а виконавець головної ролі Сергій Філімонов переміг у номінації "Найкраща чоловіча роль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 400 млн переглядів: кліп української режисерки отримав MTV EMA 2021

"Ми з гордістю представляємо переможців Стокгольмського міжнародного кінофестивалю 2021. Цього року великим переможцем став фільм Олега Сенцова "Носоріг", який отримав престижну нагороду "Бронзовий кінь" за найкращий фільм", – йдеться у повідомленні.

Світова прем'єра драми відбулась 10 вересня на Венеційському кінофестивалі у програмі "Горизонти". У фільмі також знялися Аліна Зєвакова, Марія Штофа, Ірина Мак, Олександр Рудинський, Євген Черніков та інші.

Драма "Носоріг" розповідає про кримінальний світ 1990-х в Україні. Колишній бандит згадує життя 1990-их. З дитинства вважав, що треба бути сильним і безжальним – тільки так можна здобути авторитет і вижити. Займався рекетом, грабував, убивав. Створив бригаду, став кримінальним авторитетом, але втратив сім'ю. Зустріч із незнайомцем подарувала шанс усе змінити, за сюжетом.

Робота над проєктом почалася 2012 року, проте призупинилася через незаконний арешт Олега Сенцова російськими спецслужбами 2014-го та подальше ув'язнення. Після звільнення 2019-го Сенцов відновив роботу над фільмом.

Зараз ви читаєте новину «Фільм Сенцова про кримінальну Україну переміг на кінофестивалі у Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі