понеділок, 18 липня 2016 18:33

Фільм про Тараса Шевченка знімуть у Казахстані

Фільм про Тараса Шевченка знімуть у Казахстані

Українські кінематографісти прибули на захід Казахстану в Мангістауську область, щоб зняти фільм про поета і художника Тараса Шевченка. Фільм буде називатись "Таразі. Прощання з пустелею".

Про це повідомляє artnews.in.ua.

Зйомки почнуться восени. Поки підбирають локації та потрібний склад акторів.

Режисером-постановником і автором сценарію фільму став Олександр Денисенко. Він вже працював з образом Шевченка, коли писав книгу про любов Тараса і Ликери Полусмак "Сердешний рай".

"Це абсолютно вигадана історія про Шевченка. Художня вигадка на базі його творчості: картин і гравюр, які він малював, перебуваючи в 7-річному засланні. Фільм можна навіть назвати "істерном", бо письменник в ньому практично не читає віршів, а більше б'ється на шаблях, стріляє, скаче на коні", - каже Денисенко.

Фільм присвячений життю Шевченка під час військової служби в Новопетровському форті (півострів Мангішлак, нині Мангістау). Основна дія розгортатиметься влітку 1857 року - в останні 3 місяці його заслання, що тривало близько 10 років на службі в царській армії.

Весною цього року проходив народний кастинг "Я - Шевченко" з метою знайти виконавця головної ролі у фільмі. До кастингу запрошували чоловіків віком 30-50-років з акторським досвідом.

За словами автора картини, у перелік місць, де пройдуть зйомки, увійшли підземні мечеті Бекет-Ата, Шакпак - Ата і Султан Епе, провал Жигилган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За мотивами "Катерини" Шевченка знімуть серіал

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Тараса Шевченка знімуть у Казахстані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі