Ексклюзиви
пʼятниця, 07 серпня 2020 00:45

Фільм про найвідомішого зомбі вийшов у прокат

Автор: arthousetraffic.com
  У французькому фільмі "Крихітка зомбі" історія Клервіуса Нарциса, найвідомішого у світі зомбі, оживає в розповіді його онуки, яка переїжджає до Парижа. Бажаючи справити враження на нових однокласниць, дівчина мимоволі викликає сили гаїтянського вуду, за сюжетом. Стрічку з торішньої програми Каннського кінофестивалю показують в українських кінотеатрах з 6 серпня
У французькому фільмі "Крихітка зомбі" історія Клервіуса Нарциса, найвідомішого у світі зомбі, оживає в розповіді його онуки, яка переїжджає до Парижа. Бажаючи справити враження на нових однокласниць, дівчина мимоволі викликає сили гаїтянського вуду, за сюжетом. Стрічку з торішньої програми Каннського кінофестивалю показують в українських кінотеатрах з 6 серпня

Містичний трилер "Крихітка зомбі" французького режисера Бертрана Бонелло вийшов в український прокат 6 серпня.

Дія відбувається в паризькій елітній школі при Ордені Почесного легіону. Туди вступає нова учениця - емігрантка з Гаїті Мелісса. Її тітка практикує ритуали вуду, а дідусем був Клервіус Нарцис - найвідоміший у світі зомбі. 1962-го він був викопаний з могили і два роки працював на цукровій плантації в рабстві у чаклуна. Подруга Мелісси Фанні переживає розставання із хлопцем. Вирішує вилікувати душевну рану за допомогою магії вуду. Двері школи відкриваються для стародавніх окультних духів, чинити опір яким підлітки не в змозі, за сюжетом.

"Бертран Бонелло - постановник фільмів "Будинок терпимості", "Святий Лоран. Страсті великого кутюр'є" і "Порнограф" - незмінний учасник Каннського кінофестивалю та один із найбільш винахідливих режисерів сучасності. Переносить містичні події Гаїті 1960-х у сучасну Францію і переосмислює жанр зомбі-хорору під саундтрек із хіп-хопу та електронної музики", - йдеться в анонсі стрічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокат вийшла китайська драма, яку знімали в Ухані

"Звернення до політики, етнографії та елементів підліткової мелодрами перетворюють фільм жахів на дослідження різних тем: колоніалізму, революції, лібералізму, сексуальності", – писав про картину кіножурнал Screen Daily.

Світова прем'єра відбулася торік у "Двотижневику режисерів", паралельній програмі Каннського кінофестивалю. В Україні "Крихітка зомбі" стала фільмом відкриття 3-го щорічного Київського тижня критики в жовтні 2019-го.

"Зомбі давно стали частиною сучасної поп-культури, а стрічка Бертрана Бонелло – спроба дослідження цього феномена через повернення до його витоків, через звернення до колоніальних питань, які не втрачають своєї актуальності дотепер, - каже кінокритик Станіслав Битюцький. - "Крихітка зомбі" – це одночасно переосмислення хорору на кшталт "Я гуляла із зомбі" та молодіжних стрічок штибу культової комедії "Клуб Сніданок". На прикладі однієї приватної школи та її старанних учениць режисер показує, як західна культура вбирає в себе частинки маленьких культур, втрачаючи власну історію та свободи".

З 6 серпня у прокаті йде українсько-британський трилер "Спадок брехні". Головний герой - колишній оперативник МІ6 Мартін Бакстер, який змушений знову зануритись у світ шпигунства. Українська журналістка Саша Степаненко просить його допомоги у розкритті правди про секретні операції міжнародних спецслужб, за сюжетом.

Фільм знімали переважно в Києві. Серед локацій - столичний вокзал, бібліотека Вернадського, кладовище старих автобусів, Київський крематорій, Рибальський міст, Батьківщина-мати, Лук'янівська в'язниця.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про найвідомішого зомбі вийшов у прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі