понеділок, 19 листопада 2012 11:05

Фільм Муратової залишився без нагород - Римський фестиваль оголосив переможців

Автор: Фото: dazeddigital.com
 

Головний приз Міжнародного римського кінофестивалю - статуетка "Золотого Марка Аврелія" дісталася фільму американського режисера і фотографа Ларрі Кларка "Дівчина з Марфи". Таке рішення ухвалило професійне журі, до якого увійшов російський режисер Тимур Бекмамбетов і очолив американець Джефф Ніколс.

Кларк відомий своїми скандальними фото, які свого часу зараховували до дитячої порнографії. Більше 10 років тому він зняв гучний фільм "Діти" про молодь з Манхеттена. Нова картина продовжує тему звичаїв сучасного американського суспільства, тільки місце дії з Нью-Йорка переміщується в техаську глибинку.

Премією за кращу режисуру удостоїлася картина італійця Паоло Франкі "І вони називають це літом". Виконавицю головної ролі в цьому фільмі про дивну формі любові, побудованої на зраді, Ізабеллу Феррарі назвали найкращою актрисою.

Гран-прі журі нагородило ще одну італійську стрічку - "У Алі блакитні очі" Клаудіо Джованнезі. Ця ж картина про проблеми інтеграції вихідців з іммігрантських сімей в Італії відзначена премією як найкращий фільм спеціальним журі дебютів. Для Джованнезі, відомого документаліста, це другий ігровий фільм в кар'єрі.

Спеціальної згадки журі удостоївся Алессандро Гассман. Відомий на Апеннінах актор, син блискучого Вітторіо Гассмана, дебютував в якості режисера і зняв фільм "Дворняга", присвячений складнощам іммігрантського життя в Італії.

Кращою чоловічою роллю визнана робота Джеремі Елькейма в стрічці француженки Валері Донзеллі "Рука об руку". Вона теж присвячена темі "дивної любові". Призу глядацьких симпатій удостоївся фільм американців Гебріела і Алана Польскі "Готельне життя", знятого за однойменним романом Уіллі Влотіна про двох братів, змушених тікати з рідного міста після трагічного інциденту. Це - режисерський дебют Польскі, що виступили продюсерами "Поганого лейтенанта".

Автор: Фото: sotacinema.com
 

В основному конкурсі було 15 картин, включаючи російський фільм "Небесні дружини лугових марі" Олексія Федорченка та нову роботу Кіри Муратової "Вічне повернення. Кінопроби", яка представляла Україну. Картиною Кіри Муратової завершувався конкурс. У фільмі одну й ту ж сцену "кінопроб", коли до жінки приходить її колишній однокурсник за порадою в серцевому питанні, розігрують різні пари акторів. Задіяні в "пробах" і Рената Литвинова з Сергієм Маковецьким, і Олег Табаков з Аллою Демидовою. У фільмі звучить музика Земфіри.

Зараз ви читаєте новину «Фільм Муратової залишився без нагород - Римський фестиваль оголосив переможців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі