середа, 23 вересня 2020 00:45

Фільм "Атлантида" Валентина Васяновича покажуть онлайн

Автор: Arthouse Traffic
  Фільм "Атлантида" буде доступний онлайн на сайті Одеського кінофестивалю з 8:00 26 вересня до 00:00 28 вересня. Кількість переглядів обмежена
Фільм "Атлантида" буде доступний онлайн на сайті Одеського кінофестивалю з 8:00 26 вересня до 00:00 28 вересня. Кількість переглядів обмежена

Трейлер драми "Атлантида" режисера Валентина Васяновича вийшов у мережі. Відео опублікували на YouTube-каналі кінокомпанії Arthouse Traffic.

Події фільму розгортаються 2025 року після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Ті, хто залишився тут, долають наслідки екологічної й гуманітарної кризи. На тлі спустошення народжується нове кохання, за сюжетом.

Усі ролі зіграли непрофесійні актори. Виконавці - колишній розвідник, волонтер благодійного фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека і доброволець Василь Антоняк. Зйомки проходили у Маріуполі та Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська стрічка про звільнений Донбас претендуватиме на "європейський Оскар"

Світова прем'єра відбулася торік на 76-му Венеційському кінофестивалі у секції "Горизонти", де "Атлантида" здобула історичну для України перемогу - нагороду за найкращий фільм. Загалом картину показали на понад 50 фестивалях. Увійшла у лонг-ліст премії Європейської кіноакадемії та змагається за право представляти Україну на "Оскарі".

Продюсери - Валентин Васянович, Ія Мислицька та Володимир Яценко.

Українська прем'єра стрічки відбудеться 26 вересня в рамках міжнародної конкурсної програми 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який пройде онлайн. У перший день показу у глядачів буде можливість поспілкуватися із режисером та командою, долучившись до Q&A. Початок - 26 вересня о 18:30.

У прокат "Атлантида" вийде 5 листопада.

"Фільм Валентина Васяновича - це антиутопія про Україну в найближчому майбутньому. Після вторгнення Росії 2014 року значна частина сходу країни перетворилася на пустелю, непридатну для життя. Окопи забруднили землю, зруйнували інфраструктуру, а десятки затоплених шахт отруїли криниці та річки. Ймовірно, ще за кілька років ця земля стане зоною безжиттєвого відчуження, як Чорнобиль", - ідеться в анонсі на сайті Одеського кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Атлантида" Валентина Васяновича покажуть онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі