неділя, 19 травня 2019 21:45

Фестиваль популярної культури відбудеться в Києві

Автор: comiccon.kiev.ua
  Фестиваль Kyiv Comic Con пройде 1-2 червня у столичному Українському домі
Фестиваль Kyiv Comic Con пройде 1-2 червня у столичному Українському домі

1-2 червня в Києві відбудеться п'ятий щорічний фестиваль популярної культури Kyiv Comic Con. Пройде в Українському домі. Цього року захід відвідають актори Річард Брейк і Предраг Бєлац, косплеєр Анна Молєва, письменники Роберт М. Веґнер та Анна Каньтох, розробники відеоігор Ubisoft і The Farm 51.

Річард Брейк - виконавець ролі Короля Ночі в 4 та 5 сезонах серіалу "Гра престолів" і Джо Чілла у фільмі Крістофера Нолана "Бетмен: Початок". Також грав у стрічках "Тор: Царство темряви", "Kingsman: Таємна служба", "Менді". Предраг Бєлац - виконавець ролі Ігоря Каркарофа, директора школи Дурмстренґ у фільмі "Гаррі Поттер і келих вогню" та лорда Доннона в картині "Хроніки Нарнії: Принц Каспіан".

На Kyiv Comic Con можна буде відвідати відкриту зустріч із Річардом Брейком та Предрагом Бєлацом в головному залі фестивалю, а охочі взяти автограф чи сфотографуватися мають змогу придбати окремий квиток на автограф- чи фотосесію. Окрім зустрічей з акторами, в кінопрограмі – презентації українських релізів від компанії FILM.UA Group та студії "Червоний собака", а також лекції фахівців галузі.

У літературній програмі фестивалю – візит польських фантастів Роберта М. Веґнера та Анни Каньтох. Крім того, відбудеться низка дискусій про темне фентезі, наукову фантастику та стан молодої української фантастики, а також допрем'єрні презентації. Серед гостей дискусійної програми – письменники, представники видавництв, редактори, перекладачі, художники та фахівці в галузі літературознавства.

У межах комікс-програми відвідувачів чекає презентація коміксів, на якій видавництва оголосять нові франшизи, які незабаром з'являться в перекладі українською. Також будуть тематичні лекції та майстер-класи. На графічному столі художники малюватимуть наживо протягом обох днів фестивалю: відвідувачі матимуть змогу поспілкуватися, взяти автограф і придбати оригінальні твори.

Ґеймери зможуть узяти участь у кіберспортивних змаганнях, пограти в ігри на консолях. На фестивалі буде презентація та стенд від компанії Ubisoft. А польська студія The Farm 51 на інтерактивному стенді та під час окремої презентації в кінозалі продемонструє відеогру Chernobylite, дія якої відбувається в Чорнобильській зоні відчуження.

Завдяки центру "Сакура Мацурі" відвідувачі зможуть дізнатися, як вивчати японську мову, дивлячись аніме, навчитися мистецтву оріґамі та японській каліграфії, дізнатися про культуру K-POP, а також побачити виставку вінтажних кімоно та самурайських обладунків.

На Kyiv Comic Con будуть тематичні стенди франшиз "Зоряні війни", "Гаррі Поттер", Marvel, DC, "Термінатор", Warhammer, "Гра престолів", "Володар перснів", BioShock, "Дивні дива". У зоні настільних ігор можна буде спробувати зіграти в майже сотню ігор. Крім того, відбудуться майстер-класи з робототехніки, конкурси і квізи на знання вигаданих всесвітів, квести і змагання, косплей-шоу, тематичний ярмарок.

Квиток на день коштує 390 грн, на 2 дні - 590 грн. Придбати квитки можна через сайт фестивалю і на місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський фантаст приїде до Києва

Kyiv Comic Con - перший в Україні фестиваль популярної культури, що об'єднує всі її прояви: кіно, комікси, фантастичну літературу, косплей, настільні та відеоігри, аніме та манґу. Перший Kyiv Comic Con відбувся 6-7 червня 2015 року і зібрав понад 9,5 тис. гостей. 2018-го захід відвідали приблизно 12,5 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль популярної культури відбудеться в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі