середа, 15 листопада 2017 10:45

Фанат придбав квитки на концерт майже за 3 млн грн

Фанат придбав квитки на концерт майже за 3 млн грн
Фанат не пошкодував грошей, щоб побачити Led Zeppelin. Фото: theknow.denverpost.com

15 листопада 2007 року шотландець Кеннет Доннел заплатив 83 тис. фунтів стерлінгів за два квитки на концерт гурту Led Zeppelin. Українцеві за пару таких квитків довелося б віддати 871,5 тис грн. За нинішнім курсом це 2,9 млн грн.

Лондонський концерт 2007 року був першим виступом Led Zeppelin за 19 років. Гурт розпався 1980-го після смерті ударника Джона Бонема. Востаннє виходили на сцену 1988 року. Зібралися знову, щоб вшанувати пам'ять продюсера Ахмета Ертегюна. Він заснував лейбл Atlantic Records, на якому вийшли перші п'ять альбомів Led Zeppelin.

Кеннет Доннел придбав квитки на концерт під час щорічного благодійного аукціону телеканалу BBC Children In Need. Кошти збирали для дітей з особливими потребами. Початкова ціна квитків становила 125 фунтів (4,4 тис. грн). Доннел заплатив у 664 рази більше.

Окрім квитків, шотландець отримав можливість відвідати репетицію гурту.

Концерт мав відбутися 26 листопада. Однак його перенесли на 10 грудня через травму гітариста Джиммі Пейджа. Він упав у своєму саду і зламав мізинець на лівій руці.

Для шоу обрали один з найбільших майданчиків Великої - O2 Arena.

Виступ увійшов до Книги рекордів Гіннесса. Побив рекорд як концерт із найбільшим попитом. 20 млн прихильників гурту намагалися придбати квитки он-лайн. З них лише 18 тис. змогли потрапити на шоу.

Після 2007 року гурт Led Zeppelin більше не дав жодного концерту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-вокаліст Led Zeppelin випустив новий альбом. 10 найкращих релізів жовтня

2012 року, на п'яту річницю виступу Led Zeppelin, вийшов концертний фільм Celebration Day. 17 жовтня прем'єра стрічки відбулась у кінотеатрах Берліна, Лондона, Токіо, Лос-Анджелеса і Нью-Йорка. DVD-диски із записом виступу випустили 19 листопада. Концертний альбом став тричі платиновим у США та сім разів золотим у Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Фанат придбав квитки на концерт майже за 3 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі