пʼятниця, 18 жовтня 2019 15:14

Євробачення-2020: що буде з артистами, які виступали в Росії

Євробачення-2020: що буде з артистами, які виступали в Росії
Учасників Євробачення не будуть переслідувати через виступи на території Росії. Фото: прес-служба СТБ

Організатори Євробачення-2020 ввели нові правила для учасників конкурсу — не проводити концертну діяльність на території країни-агресора.

Чи перевірятимуть наявність виступів українських артистів у Росії, розповів глава правління НОТУ Зураб Аласанія.

За словами Аласанії, організатори не мають права забороняти співакам проводити концертну діяльність у Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представниця України на "Дитячому Євробаченні-2019" випустила кліп

"Ми не маємо жодних прав перевіряти це. У договорі є підпис учасників. Вони знають, що здійснювати концертну діяльність на території РФ або в'їжджати на територію Криму з порушенням законодавства України не можна. Коли вони підписують цей договір, вони розуміють ці правила, ось і все", - прокоментував Аласанія.

Він заявив, що учасникам необхідно прийняти умови конкурсу, якщо вони хочуть брати участь у Нацвідборі.

"Договір підписується тими, хто потрапляє до фінальної частини Нацвідбору. Це опублікується і у нас на Facebook-сторінках, і на сайтах, а вже коли доходить до самого відбору, у півфіналі та фіналі - тоді вже з можливими переможцями підписується цей договір", - розповідав глава правління НСТУ.

За словами Аласанії, якщо переможець підпише цей договір, а пізніше стане відомо про його концертну діяльність на території РФ, він не відповідатиме юридично за це перед державою.

"Ми не маємо права переслідувати артиста за концерти. Якщо це з'ясується під час конкурсу, він може бути дискваліфікований. Якщо після - тоді жодних покарань ми не можемо передбачити. Це буде тільки соціальна реакція", - підсумував Аласанія.

Бельгія та Іспанія вже обрали співаків, які представлять їхні країни на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2020.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2020: що буде з артистами, які виступали в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі