вівторок, 14 травня 2019 07:31

Євробачення-2019: сьогодні визначать перших фіналістів конкурсу

Євробачення-2019: сьогодні визначать перших фіналістів конкурсу
14 травня відбудеться перший півфінал музичного конкурсу. Фото: radiosvoboda.org

Сьогодні у Виставковому центрі Тель-Авіва відбудеться перший півфінал міжнародного конкурсу Євробачення-2019 . Тільки 10 з 17 учасників шоу отримають путівку в фінал.

Шоу відкриє виступ співачки Тамти з Кіпру. Також у цей вечір виступлять представники Чорногорії, Фінляндії, Польщі, Словенії, Чехії, Угорщини, Білорусі, Сербії, Бельгії, Грузії, Австралії, Ісландії, Естонії, Португалії, Греції та Сан-Марино.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення-2019 стартує: де можна подивитися

Згідно з правилами конкурсу, вплинути на результат можуть тільки жителі країн-учасниць півфіналу, а також шанувальники конкурсу з Ізраїлю, Франції та Іспанії. Представники цих країн, а також Великої Британії, Німеччини та Італії проходять у фінал автоматично: Ізраїль - як країна переможець минулого конкурсу, решту складають "Велику п'ятірку" засновників Євробачення.

Офіційна церемонія відкриття Євробачення-2019

Євробачення 2019 відбудеться в столиці Ізраїля Тель-Авіві. Перший півфінал конкурсу проведуть 14 травня, другий - 16 травня, а фінал, де визначиться переможець конкурсу, - 18 травня. Україна не виступатиме на Євробаченні-2019. НСТУ не змогла домовитися з переможницею нацвідбору MARUV.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2019: сьогодні визначать перших фіналістів конкурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі