пʼятниця, 11 квітня 2014 12:30

Другу частину відвертих документалок про Майдан можна подивитися онлайн

Другу частину відвертих документалок про Майдан можна подивитися онлайн

"Перша смерть" від режисера Володимира Тихого - друга стрічка з циклу документальних фільмів "Зима, що нас змінила". Це історія про тих, хто загинув за свободу і за власну державу. На цей раз в центрі уваги історія Сергія Нігояна - хлопця, якого вбили в центрі української столиці наприкінці січня.

Про нього згадують очевидці тих подій, їхні учасники, та родичі загиблого.

Фільм "Перша смерть" зафіксував точку неповернення у протистоянні між владою та народом. 22 січня – на Грушевського кульове поранення отримав оператор Вавилону 13 Юрій Грузінов. Він потрапив у медпункт, організований протестувальниками в приміщенні Академії Наук. Там вже лежало тіло застреленого Сергія Нігояна. Попри біль, на адреналіні, Влад почав знімати усе, що відбувалося далі. Саме ці зйомки, які зафіксували страх, розгубленість та неготовність усіх сторін до смерті і стали основою стрічки. Загибель Сергія Нігояна та Михайла Жизневського стали поворотними моментами в історії Майдану. Юрій Грузінов поруч з іншими свідками став одним з героїв фільму.

"Зима, що нас змінила" - серія документальних фільмів про Євромайдан, яку показують на телебаченні щотижня. Це спільний проект "1+1" Продакшн та Творчого об'єднання Вавілон 13.

Зараз ви читаєте новину «Другу частину відвертих документалок про Майдан можна подивитися онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі