понеділок, 14 січня 2019 15:17

"Добрий вечір": Джамала, Ярмак та інші музиканти незвично привітали українців із Різдвом

 

Українські музиканти привітали країну колядкою "Добрий вечір", переінакшену на сучасний лад.
Її опублікували на каналі репера Yarmak увечері 13 січня на Щедрий вечір. Окрім нього, у проекті заспівали Аліна Паш, DEN DA FUNK, LAUD , FAME, MR. MAKOUNDI та Джамала. Кожен виконує по куплету варіацій на українські колядки.

У вступі до пісні використали традиційне виконання колядки у виконанні народних співців. Також не обійшлося без татарських мотивів під час соло Джамали. Виконавці у музичному відео вбрані у сучасний стильний одяг і традиційні українські костюми, які також дещо переінакшили на сьогоденний лад.
"Це шикарно. Навіть краще, ніж я сподівалася", - ділиться враженнями під відео дівчина із ніком Лєна Няшка.
"Круто, що ви підтримуєте традиції. Сподіваюся, ви ще колись зробите щось схоже", - додає користувач Volodia stel_V_.
"Круто експериментувати з жанрами. Тим паче, чом би не заспівати щось різдвяне, коли ми його святкуємо", - каже шанувальник Ярмака, Віктор Мехманов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці святкують Василя

Маланка — українське свято, вечір напередодні старого Нового року і святого Василя. Традиційно хлопці, інколи й дівчата, перевдягаються у тварин і фольклорних персонажів, ходять хатами і щедрують. Обов'язкові персонажі такого вертепу — коза справжня або перевдягнутий парубок, "баба" Маланка та "дід" Василь.
На Буковині називають "Переберія", свято закінчується купанням у річці.
За народним повір'ям, після Маланки до Водохрещі хрещениця або хрещеник мають віднести вечерю хрещеним батькам.

Зараз ви читаєте новину «"Добрий вечір": Джамала, Ярмак та інші музиканти незвично привітали українців із Різдвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі