пʼятниця, 22 серпня 2008 11:19

Для танків повністю звільнили дороги Києва (ФОТО)
38

Вчора о 20.00 на головній вулиці України відбулася генеральна репетиція параду військ з нагоди 17-ї річниці Незалежності України.

Фото Reuters, Gala.net (Сергій Микульський)

Як відомо, після семирічної перерви було ухвалено рішення на честь чергових роковин незалежності країни провести на центральній вулиці столиці Хрещатику військовий парад за участю більше трьох тисяч військовослужбовців, 150 одиниць бойової техніки, зокрема батареї реактивних систем залпового вогню "Град", "Ураган" і "Смерч", а також близько тридцяти літаків і гелікоптерів.

Тим часом київська влада побоюється, що важка техніка може пошкодити покриття Хрещатику. Щоб "врятувати" асфальт, який розжарився під променями серпневого сонця, комунальна корпорація "Київавтодор" має намір охолоджувати покриття Хрещатику.

"Думатимемо про додаткові заходи, такі як охолоджування покриття Хрещатику шляхом поливу водою", - повідомив генеральний директор корпорації Георгій Глинський. За його словами, репетиція параду, що відбулася увечері 19 серпня, показала, що є незначні пошкодження верхнього шару асфальту, на якому відбилися гусениці техніки. Хоча раніше Київміськадміністрація просила Міністерство оборони "взути" гусеничну військову техніку в спеціальні гумові накладки.

Загалом в ході підготовки до параду відбулося 5 спільних репетиції параду військ у пішому строю на злітно-посадковій смузі аеродрому Київського державного авіаційного заводу "Авіант" та дві спільні генеральні репетиції всього парадного розрахунку на вулиці Хрещатик з прольотом авіації.

Тим часом міністр оборони України Юрій Єхануров вибачився перед киянами за незручності, пов"язані з перекриттям вулиць столиці при проведенні репетицій параду на Хрещатику до дня незалежності України.

Про це Єхануров сказав журналістам вчора пізно увечері після завершення генеральної репетиції параду, який відбудеться в Києві 24 серпня в ознаменування 17-х роковин незалежності України.

"В час зустрічі з мером Києва, де ми обговорили питання щодо безпеки проведення параду, я вибачився перед всіма киянами за незручності, пов"язані з перекриттям вулиць і затримкою руху по столиці", - сказав Єхануров.

Зараз ви читаєте новину «Для танків повністю звільнили дороги Києва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі