середа, 27 липня 2011 18:15

Для фільму "Звуки шуму" записали 23 тисячі звуків

Для фільму "Звуки шуму" записали 23 тисячі звуків

З 28 липня в українських кінотеатрах покажуть шведську музичну комедію "Звуки шуму". На минулорічному кінофестивалі "Молодість" його визнали кращим повнометражним ігровим фільмом.

За сюжетом фільму, офіцер поліції Амадей Варнебрінг народився у музичній родині з багаторічними традиціями. Сам Амадей ненавидить музику. Його нове завдання — впіймати терористичну групу з шести барабанщиків. Вони грають музику на тілі хворого у лікарні, екскаваторах на вулиці, будівлях, дротах та механізмах електростанції. Ускладнює ситуацію те, що Амадей закохується у ватажка барабанщиків Санну.

Минулого жовтня режисери Ола Сімонссон і Йоханнес Штерне Нілссон приїжджали до Києва. Провели майстер-клас. Також розказали про роботу над стрічкою: "Роботу над фільмом почали зі звуків. Наш композитор Магнус записував все, поєднував їх на комп'ютері, шукав акорди. Після холодних звуків лікарні шукали теплі. Сексуальне дихання нам дав дихальний апарат. Додали дефібрилятор, що оживляє серце. Дзвінкі звуки записали із мисок для аналізів. Грали соло на животі пацієнта. Знайшли чоловіка, що вигравав мелодії зубами та усіма іншими частинами тіла. Із записаного використали лише плескання долонь. Із 6-ти машин найкраще звучав Форд Шелбі, Порше мав специфічний звук. Зрозуміли, що сучасні авто роблять якнайтихішими".

Всього композитор "Звуків шуму" Маґнус Берйесон зібрав 23 тисячі звуків. У спеціальній програмі складав акорди із шуму медичного обладнання, автомобілів, екскаваторів. Планує розмістити бібліотеку звуків в інтернеті.

"Ми думали, він збожеволіє, - зауважили режисери. - А ще на етапі обробки в нас закінчилися гроші. Ми змушені були зробити перерву на 8 місяців. Кажуть, що зволікання коштує дорого, але нам це навпаки пішло на користь. Час допоміг нам знайти рішення. Тож радимо режисерам: дайте собі відпочити".

Також на "Молодості" фільм отримав і приз глядацьких симпатій.

"Глядачі сприймають фільм як 100 хвилин чистої розваги, - розповів Ола Сімонссон. - Глибші смисли можна знайти із другого разу. Надихнув авангардний композитор Джон Кейдж, який досліджував різницю між звуком і шумом. Його твір із тиші грав Лондонський симфонічний оркестр".

Фільм "Звуки шуму" можна буде побачити в кінотеатрах Києва ("Київ", "Жовтень", "Кінопанорама", "Флоренція", "Супутник"), Харкова ("Боммер"), Одеси ("U-cinema"), Львова ("Кінопалац") і Вінниці ("Родина"). Про це повідомили у відділі прокату кінофестивалю "Молодість".

Зараз ви читаєте новину «Для фільму "Звуки шуму" записали 23 тисячі звуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі