понеділок, 30 березня 2020 16:52

DakhaBrakha презентували альбом Alambari

DakhaBrakha презентували альбом Alambari
DakhaBrakha презентували новий альбом. Фото - офіційна обкладинка альбому.

Етногурт DakhaBrakha презентував новий альбом Alambari. До альбому входить 9 композицій.

"Найважливіше – визначитися зі швидкістю пересування. Адже швидкість задає ритм загальної зони комфорту. Припустимо, це буде рівномірне поскрипування колеса хури. Саме цей звук упіймає чутливий мікрофон і саме цей звук попадає в loop station одному із музикантів. За бажанням, його можна зімітувати плачем віолончелі – а значить, ритм запущено. Його пульсація супроводжуватиме нас тривалий час. Хіба ж ми кудись поспішаємо? Ні. Ми одразу окреслили спектр обмежень швидкості. Чи можна встигнути об'їхати всю Україну, коли пересуваєшся таким чином? Але наша країна така величезна, що всю її одним махом не об'їдеш" - розповідають про альбом музиканти.

У мандрах за матеріалом попередного альбому "Шлях" музиканти відвідали Київську, Вінницьку, Полтавську, Житомирську, Рівненську, Луганську області, Крим. У пошуках нового матеріалу для альбому вони вирушили за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагородили перших лауреатів музичної премії YUNA-2020

"Alambari – наша бразильска зупинка на цьому маршрутi. I, хоча в цьому матерiалi немає суто бразильскої автентики, хтозна як територія та мiсцевiсть вплинули на нас пiд час запису", - додають.

"DakhaBrakha – гурт, який ідеально вписується у світ пост-всього. Їхній основний матеріал – фольк, який вони використовують наче тісто та ліплять усе, що їм заманеться. А як начинку беруть усе, до чого душа ляже: від року й хіп-хопу до танго й блюзу. У відсиланнях і змістах, які зашиті в Alambari, можна загубитися. Їх настільки багато, що ловиш себе на музичній параної – а чи це справді алюзія, чи плід моєї уяви? Відповіді на це питання не буде. Можливо навіть і сам гурт не завжди знає, де він когось інтуїтивно процитував", - розповідає про альбом критик Олексій Бондаренко.

DakhaBrakha - український музичний етногурт. Організатором і художнім керівником гурту є Владислав Троїцький. Склад - Марко Галаневич, Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко, Олена Цибульська. Гурт сформувався на початку 2000-х у творчій атмосфері театру "Дах" із молодих фольклористів і музикантів. За увесь час випустив 7 музичних альбомів. Цьогоріч гурт отримав Шевченківську премію в номінації "Музичне мистецтво".

Зараз ви читаєте новину «DakhaBrakha презентували альбом Alambari». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі