середа, 04 листопада 2015 15:40

ДахаБраха вирушає у великий тур містами України

ДахаБраха вирушає у великий тур містами України

У листопаді та грудні гурт "ДахаБраха" презентує українським слухачам свою нову програму "Дорога".

Лейтмотивом нової концертної програми всесвітньовідомого етно-хаос гурту "ДахаБраха" стала чумацька тема. Саме їй музиканти присвятили нові пісні "Поїхав чумак" та "Ой, йшов чумак з Дону".

Усього в складі програми – десять нових композицій з фольклорною основою – піснями, які були записані в різних регіонах країни. Родзинка нової програми –композиція "Şalğir boyu" (в перекладі "Береги Салгіра"), створена на тему кримсько-татарської пісні.

Іще однією особливістю є те, що цього разу українські пісні покладено на мелодії, створені під впливом американського блюзу.

Як обіцяють музиканти, "Дорога" стане основою для однойменного, п'ятого за рахунком, студійного альбому "ДахаБраха", реліз якого очікується найближчим часом.

Концертний тур ДахаБраха розпочнеться в Одесі 10 листопада (концерт відбудеться в ДК Політеха). Потім ДахаБраха завітає до Дніпропетровська (12 листопада, ДК Машинобудівників), Харкова (13 листопада, ККЗ "Україна") і Львова (15 листопада, театр ім. Заньковецької). До Києва улюбленці world music-сцени повернуться 23 грудня. Концерт відбудеться у ДК КПІ.

Також ДахаБраха обіцяє завітати до Полтави, Вінниці, Хмельницького, Чернівців та Івано-Франківська. Дати та місця проведення концертів будуть оголошені згодом.

Зараз ви читаєте новину «ДахаБраха вирушає у великий тур містами України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі