четвер, 29 березня 2012 10:00

Чорні археологи ховали давню статую у загоні для кіз

Чорні археологи ховали давню статую у загоні для кіз
Знайдена статуя. Фото: AFP

Грецька поліція затримала двох осіб, які намагалися продати античну статую на чорному ринку за півмільйона євро. Про це повідомляє Associated Press. Сама статуя була виявлена ??у загоні для кіз, який належить одному із затриманих. Твір мистецтва вилучили.

Статуя приблизно датується 520 роком до нашої ери. Вона є типовим для Стародавньої Греції зображенням молодої жінки, що відноситься до періоду архаїки. Скульптура знаходиться в хорошому стані: у неї відсутні лише постамент і частина лівої руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорні" археологи розкопали могилу давньоруського воїна

До наших днів дійшло дуже багато кор (давньогрецьке зображення молодої жінки), які зберігаються в різних музеях по всьому світу. Незважаючи на те що ці статуї поступаються естетичною цінністю статуям класичної епохи, їх дуже цінують. Вони важливі з точки зору розуміння історії розвитку давньогрецького мистецтва.

Ціни на античні статуї на чорному ринку дуже високі і досягають декількох мільйонів євро.

Проблема розкрадання античних цінностей в Греції стоїть досить гостро. Це пов'язано з тим, що твори мистецтва відносно легко виявити, тому що багато з них знаходяться в землі на невеликій глибині.

Зараз ви читаєте новину «Чорні археологи ховали давню статую у загоні для кіз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі