неділя, 28 травня 2017 15:02

Цікаві цитати та кращі пісні іменинника Сашка Положинського

Цікаві цитати та кращі пісні іменинника Сашка Положинського
Музикант Сашко Положинський святкує 45-річчя: найцікавіші цитати та кращі пісні. Фото: lovelylife.in.ua

Сьогодні, 28 травня, своє 45-річчя святкує український музикант, лідер гурту "Тартак" і "Був'є" Сашко Положинський. Gazeta.ua пропонує згадати найцікавіші цитати і найвідоміші пісні музиканта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що пов'язує Сашка Положинського та Джеймса Бонда

"Не бував на Донбасі і, скажу відверто - боююся туди їхати. Я взагалі не надто сміливий. Простим людям ця війна не потрібна. У сучасному світі будь-яка війна – це реалізація якихось амбіцій або компенсація комплексів якихось політиків, або захист чиїхось бізнес-інтересів".

Гадаю, що кожна людина за будь-яких умов має право лишатися аполітичною. Це – її право і вільний вибір. Та в умовах, коли політика впливає на життя кожного з нас, коли вона здатна впливати не лише на стан нашого гаманця, а й на стан здоров'я, коли політика вривається в особисте життя, щоб нав'язати свої рішення, пріоритети, цінності, коли вона навіть штовхає на смерть або вбивство, ховатися від неї, не звертати на неї уваги - неприпустимо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щира людина – в якої не розходяться слово і діло", - Олександр ПОЛОЖИНСЬКИЙ, 44 роки, співак, лідер гурту "Тартак"

Чим далі, тим не хочу все більше й більше бути героєм України. Хто захоче бути героєм країни, якою керують бандити та олігархи? Я - ні.

На концертах для військових включаємо в обов'язкову программу пісню "Лицарський хрест". А ще віднедавна у нас з'явилася дійсно суто військова пісня "Висота/Ніхто крім нас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ювілейні концерти віддають "совком" - Олександр Положинський

Коли писав текст пісні "Земля", бачив образи наших солдатів, про яких читав якісь статті, дивився репортажі. Фактично, текст написався майже одразу й цілісно. Я написав як відчував і як бачив.

Одружитися, завести сімю і дітей не думав. Точніше – не надумав. Та й яка нормальна жінка довго витримає такого, як я? А ненормальну – сам не витримаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У музеї рок-н-ролу показуватимуть речі українських гуртів


Сашко Положинський – лідер гурту "Тартак", який він заснував 1996 року у Луцьку. Назва гурту означає "деревообробне підприємство". 1996-го "Тартак" взяв участь у відбірковому турі фестивалю "Червона Рута". Презентувавши пісні "О-ля-ля", "Подаруй Мені Кохання" та "Божевільні Танці" гурт став лауреатом 1-ї премії фестивалю в жанрі танцювальної музики. "Тартак" випустив 8 студійних альбомів. Останній "Ввічність" вийшов 2015 року.

Інший музичний проект Положинського - "Був'є". Цей гурт з Луцька оприлюднив дебютну пісню "Не свари мене, мамо" у квітні 2014 року. 24 серпня того ж року на День Незалежності України опублікували сингл гурту "Стіна". У січні 2016 року музиканти презентували деб'ютний студійний альбом "12 пісень, якими Був'є сповіщає про своє існування".

Сашко Положинський відомий своєю патріотичною громадською позицією. Брав активну участь у Євромайдані, чергуючи там разом із Русланою та виступаючи зі сцени. У 2014 році спільно із Riffmaster написав пісню "Земля", яку присвятив бійцям у зоні АТО. Також випустив патріотичний кліп "Висота / Ніхто Крім Наc", який присвятив захисникам Донецького аеропорту - "кіборгам". Новий кліп "Люта зима" присвячений подіям на Євромайдані.

2004 року трек "Я не хочу" з альбому "Музичний лист щастя" став неофіційним гімном Помаранчевої революції. А написану у співавторстві з Андрієм Підлужним пісню "Не кажучи нікому" Положинський присвятив українським повстанцям.

Зараз ви читаєте новину «Цікаві цитати та кращі пісні іменинника Сашка Положинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі