Ексклюзиви
вівторок, 01 жовтня 2013 10:06

Чернігівці за три хвилини розкупили диски французьких джазменів
8

Фото: Фото: Геннадій Гнип

Півгодини піаніст Бенжамін Фоґлуар, контрабасист Деніс Франґлан та барабанщик Жером Мур'є з Benjamin Faugloire Project роздавали автографи та фотографувалися зі своїми шанувальниками в чернігівському драмтеатрі 28 вересня, у завершальний день фестивалю "Чернігів джаз опен". Всі 25 дисків вартістю 100 гривень кожний розкупили шанувальники.

"Диски хлопці принесли для продажу безпосередньо перед своїм виступом, - розповідає Леся Федоренко, 37 років, одна з організаторів фестивалю. - Після того, як вони зіграли кілька композицій, найкмітливіші кинулися купувати їхній альбом. Під час концерту хлопцям аплодували стоячи й викликали на біс. В антракті залишки розпродали за три хвилини. До музикантів з "Бенжамін Фоглуар проджект" вишикувалася черга за автографами".

Всі учасники тріо родом з Марселя, познайомилися у 2006 році під час навчання у Парижі. Їхня музика у жанрі post-bop несе в собі паризький шарм та теплі барви південного Марселя. Фестиваль "Чернігів джаз опен" відбувся вчетверте.

Два вечори на сцені драмтеатру грали виконавці з шести країн: Ізраїлю, Італії, Польщі, Росії, Франції та України. За словами організаторів, до 10 відсотків гостей фестивалю прибули з інших міст: Києва, Славутича, Гомеля та інших.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівці за три хвилини розкупили диски французьких джазменів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі