понеділок, 16 січня 2012 17:30

Через велику кількість снігу в горах можливі лавини - синоптики

Через велику кількість снігу в горах можливі лавини - синоптики

Закарпатські синоптики прогнозують сходження снігових шапок протягом 17 та 18 січня. Кажуть, що небезпека виникла через велику кількість снігу, яка днями випала у горах.

"Упродовж кількох останніх днів у Карпатах пройшли сильні опади. Висота снігового покриву в горах становить 20-35 сантиметрів, а на високогір'ї – до 55 см. В улоговинах гір, куди вітер змітає сніг, його висота сягає більше метра", - розповіла заступник начальника Закарпатського гідрометцентру Василина Блох.

За словами синоптика дуже небезпечними наразі є, так звані, снігові карнизи – шапки снігу. Вони скупчуються за рахунок заметілей. Можуть зірватися від звуку або вітру. Несуть у собі дуже великі маси снігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлана Лобода застрягла в Австрії через сніжну лавину

"Вдень температури повітря піднімаються до плюсових. Це може викликати сходження лавин", - зауважила Блох.

В управлінні МНС кажуть, що про небезпеку від сходження лавин попереджають розвішуваннями табличок поблизу гірничорятувальних пунктів. Туристів та місцевих попереджають, аби ті не ходили в гори.

В цілому, упродовж року на Закарпатті фіксують в середньому 16-17 снігових лавин.

Зараз ви читаєте новину «Через велику кількість снігу в горах можливі лавини - синоптики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі