четвер, 26 вересня 2019 16:21

"Це справа всього мого життя" - Лозниця зніме фільм про масові розстріли у Бабиному Яру

"Це справа всього мого життя" - Лозниця зніме фільм про масові розстріли у Бабиному Яру
Фільм "Бабин Яр" буде чорно-білим. Фото: з відкритих джерел

Фільм "Бабин Яр" пропонували знімати у двох країнах, але її зніматимуть в Україні.

Про це режисер стрічки Сергій Лозниця сказав на прес-сніданку з нагоди вручення йому Державної премії ім. О. Довженка, повідомляє Укрінформ.

"Ми плануємо знімати цю картину наступного року. У червні починаємо. І далі все залежатиме, в тому числі, і від України, наскільки зможе брати участь у цьому. Але я в будь-якому разі зніматиму в Україні. Нам пропонували знімати картину не тут, але я відмовився і від першої, і від другої пропозиції", - сказав Лозниця.

Країни, які пропонували місця для зйомок, він не назвав. Наголосив, що проект існує вже 6 років, і сценарій написаний вже давно. Бюджет картини — 5 млн євро. Активно над картиною Лозниця працює вже 1,5 року. Поки що вирішувалося питання щодо фінансування, відбору локацій, тривала робота в архіві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні одна особистість уже нічого не вирішує" - Сергій Лозниця

Фільм буде чорно-білий, знімати режисер планує так, як колись знімали хроніку.

"Я спробую створити ілюзію того, що це хроніка та, яка була знайдена. Це буде ігрова картина, створена таким чином, щоб емоції людини, яка дивитиметься картину, були дуже глибокими. Я хочу, щоб люди пережили той жах, який стався тут, у нашому місті. Я не знаю такого фільму, який би на цю тему таким способом говорив", - наголосив режисер.

"У даному випадку - це справа усього мого життя, оскільки всі фільми, у тому числі "Донбас", я сприймаю як підготовку до тієї картини", - сказав Лозниця.

Центр досліджень визвольного руху та Архів СБУ опублікували свідчення киян про розстріли у Бабиному Яру 29-30 вересня 1941-го.

Зараз ви читаєте новину «"Це справа всього мого життя" - Лозниця зніме фільм про масові розстріли у Бабиному Яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі