четвер, 18 січня 2007 18:51

Будаєв вдягнув Путіна в мантію Наполеона (ФОТО)

Сьогодні у Москві відкрилась виставка російського художника Адрія Будаєва. Він створює колажі із робіт відомих світових живописців, у які вмальовує обличчя російських та радянських політиків: Володимира Путіна, Олександра Лукашенка, Йосипа Сталіна, Леоніда Брежнєва та інших видатних особистостей.

За радянських часів Будаєв займався політичним плакатом. Пізніше СРСР розпався і політична пропаганда зійшла нанівець.

Першим знаменитим героєм на його картинах-плакатах став Борис Миколайович Єльцин. Картина називалась "Оскар" за кращу чоловічу роль". З тих пір про Будаєве і стали говорити. Пізніше він влаштував виставку в одному з кращих столичних залів по сусідству з Держдумою.

На відкритті побували і персонажі його картин. Жириновський виставку похвалив і запропонував влаштувати наступну в Держдумі. А якщо відмовлять, погрожував виділити під це свій поверх. Едуард Лимонов задумливо переходив від полотна до полотна. Молодший брат екс-лідера Югославії Мілошевича довго розглядав зображення брата, а потім сказав, що Слободану робота б сподобалася: у нього хороше почуття гумору.

На виставці також побувала мама Михайла Ходорковського. Її син був зображений то на допиті, то на хресті.

Будаєв багато дивиться телевізор і читає багато газет. А потім за допомогою комп"ютера створює свої сюжети, поміщаючи медійних персонажів в епохи, що давно минули.

- Я малюю не політиків, а міфи про них, - сказав Андрій Будаєв.

Усі свої картини Будаєв виконує в єдиному екземплярі. Його роботи охоче розкуповують. Проте сам художник говорить, що у себе вдома таке ніколи б не повісив.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Будаєв вдягнув Путіна в мантію Наполеона (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі