вівторок, 16 березня 2010 10:30

Британські вчені знайшли нову п"єсу Шекспіра

Британські вчені знайшли нову п"єсу Шекспіра

Британські вчені визнали ще одну п"єсу роботою великого англійського драматурга Вільяма Шекспіра. Як повідомила мовна корпорація BBC, виявлений близько 300 років тому твір під назвою "Подвійний обман" з XVIII століття вважалося підробкою.

Фахівці Ноттінгемського університету провели спеціальне дослідження, результати якого зняли усі сумніви в істинному авторстві п"єси.

Виявилося, що робота все ж належить перу Шекспіра, але вона написана у співавторстві з іще одним драматургом - Джоном Флетчером. Відомо, що Шекспір співпрацював з ним під час роботи над ще двома іншими п"єсами.

"Щонайменше половина п"єс, написаних у той час, створювалася у співавторстві", - відзначив професор Брін Хаммонд з Ноттінгемського університету, який став редактором одного з останніх зібрань творів Шекспіра, куди увійшов і "Подвійний обман".

Вчені встановили, що майстер написав значну частину цієї п"єси.

"Руку Шекспіра можна розпізнати в дії першій, дії другій, а також, імовірно, у перших двох сценах третьої дії", - розповів професор Хаммонд.

За його словами, "Подвійний обман" був написаний незабаром після того, як в 1612 році вийшов у світ переклад "Дон Кіхота" Сервантеса. А в 1613 році ця п"єса була мінімум двічі представлена на сцені. Пізніше п"єсу визнали фальшивкою, і приналежність її перу Шекспіра заперечувалася.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Британські вчені знайшли нову п"єсу Шекспіра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі