середа, 25 листопада 2015 17:59

Британська рада 14 годин дивитиметься фільм про те, як сохне фарба

Британський режисер Чарлі Лін розпочав збір коштів на отримання кваліфікаційного сертифіката для свого 14-годинного фільму про фарбу, яка сохне, щоб змусити Британську раду з класифікації фільмів (BBFC) переглянути його повністю. Британська рада з класифікації фільмів (англ. British Board of Film Classification) - неурядова організація, яка відповідає за національну класифікацію і цензуру фільмів і відеоігор у Великобританії. Була створена в 1912 році. Спочатку носила назву Британської ради кіноцензури.

  Чарлі Лін
Чарлі Лін

За словами Чарлі Ліна, його картина "Фарба, що сохне" допоможе провчити британських цензорів, які забороняють до показу багато фільмів або змінюють їх зміст.

- Рік за роком я страждаю від того, як BBFC душить британське кіно. І нічого не змінюється, - написав Лін в Твіттері.

Щоб зібрати гроші на сплату податків та отримання сертифікату в BBFC, Лін розпочав краудфандингову кампанію. Йому необхідно внести £ 101,50 й сплатити по £ 7,09 за кожну хвилину фільму. У разі оплати зборів комісія буде зобов'язана подивитися всю стрічку.

Лін встановив метою кампанії суму в £ 109, щоб змусити BBFC побачити, хоча б хвилину свого фільму, проте зараз йому вже вдалося зібрати понад £ 3 000. Якщо до 16 грудня, коли кампанія закінчиться, користувачі пожертвують більше £ 6057, він перезніме фільм, зробивши його довшим за 14 годин.

Зараз ви читаєте новину «Британська рада 14 годин дивитиметься фільм про те, як сохне фарба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі