Ексклюзиви
середа, 31 липня 2013 09:16

Британська поліція знайшла викрадену скрипку Страдіварі вартістю майже $2 млн

Британська поліція знайшла викрадену скрипку Страдіварі вартістю майже $2 млн
Фото: Британська транспортна поліція

Британська транспортна поліція повідомила про повернення вкраденої скрипки Страдіварі господині, корейській скрипачці Мін Чін Кім. Про це повідомляється на сайті служби.

Скрипку знайшли на минулому тижні в регіоні Мідлендс. На даний момент вона зберігається в безпечному місці, уточнили в поліції. Разом зі скрипкою були виявлені також вкрадені смички, загальна вартість яких становить понад 102 тисяч доларів.

У 2011 році у зв'язку з крадіжкою були арештовані і визнані винними Джон Моган (John Maughan), а також ще двоє підлітків. Однак про місцезнаходження самого інструменту так нічого і не було відомо.

Рідкісний музичний інструмент був вкрадений у Мін Чін Кім у листопаді 2010 року на півночі Лондона. Це сталося в місцевому кафе. Скрипка, створена Антоніо Страдіварі в 1696 році, оцінюється в 1,8 мільйона доларів.

Скрипки італійського майстра особливо цінуються в музичному світі завдяки своїй якості і звучанню. У цілому у світі збереглося близько 500 скрипок, виготовлених Страдіварі.

Зараз ви читаєте новину «Британська поліція знайшла викрадену скрипку Страдіварі вартістю майже $2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі