вівторок, 15 лютого 2011 18:20

Брати Капранови розважали у Рівному любителів кіно (ФОТО)
15

Фото: Фото: Олена Власова/Gazeta.ua

Сьогодні у кіноцентрі "Ера" у Рівному визначали кращі сценарії всеукраїнського фестивалю аматорського кіно "Двері". В журі запросили відомого продюсера Володимира Оселедчика, поета Станіслава Чернілевського, письменників Віталія і Дмитра Капранових та Оксану Яблонську, кінодраматурга Юрія Сороку та рок-музиканта Юрія Журавля з гурту "От Вінта".

Фестиваль стартував 15 листопада. З того часу журі переглянуло 38 кіносценаріїв. Найдовший з них – "Відьмак" - мав 299 сторінок, а найкоротший умістився на двох аркушах. Роботи на конкурс присилали з Києва, Луцька, Маріуполя, Рівного. За найкращими весною мають зняти короткометражні стрічки.

"Ми не ставили авторам особливих обмежень: будь-який жанр, будь-який обсяг. Головне, щоб в основі була цікава ідея і її можна було ефективно втілити. Я особисто прочитав з 30 сценаріїв і задоволений тим, що автори писали про життя, а не вдарялися в містику. Видно, наші майстер-класи пройшли не дарма", - зауважив продюсер Оселедчик. У грудні він з іншими членами журі давав у Рівному майстер-класи сценаристів, операторів та режисерів.

Щоб розвеселити глядачів, журі розіграло костюмовану сценку. Переодяглись у історичних персонажів і лаялись між собою про те, хто має більше стосунку до кіно.

Рок-музиканту Юрію Журавлю з гурту "От Вінта" дісталася роль античного трагіка Есхіла. Він вдягнув на себе хітон і руду перуку з бородою.

Оселедчик у сценці грав винахідника Томаса Едісона, а близнюки Капранови – братів Люмьєр. Вони розмахували тростинами перед носом у Станіслава Чернілевського з револьвером. Їм погрожував шпагою Шекспір – директор рівненського обласного драмтеатру Володимир Петрів.

Переможцем конкурсу сценаріїв обрали "Анфіладу" 44-річного рівненського письменника Олега Готка - про хлопця, який розчарувався в людях і хоче виїхати з країни. Друге місце дісталося за "Розіграш" рівнянину Віктору Булизі, який прислав на фестиваль аж 8 кіносценаріїв. Деякі з них він написав спільно із своїм братом-близнюком Олександром.

У березні-травні найкращі сценарії будуть екранізовувати. Конкурс короткометражних стрічок завершиться 15 червня. Присилати свої роботи може будь-хто до 1 червня на сайт фестивалю Dvery.rv.ua.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Брати Капранови розважали у Рівному любителів кіно (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі