четвер, 07 серпня 2014 17:26

Боєць "Айдару" видав книгу "Білі вовки"
4

Фото: Бова Анна

Історик Мечеслав Рисич із Києва опублікував збірку оповідань "Білі вовки". Перше видання вийшло невеликим тиражем - 300 примірників. Планується ще один друк. Усі гроші від продажу збірки підуть на потреби солдатів, які перебувають у зоні АТО.

Мечеслав Рисич - літературний псевдонім автора. Його справжнє ім'я Антон Бондаренко. Є бійцем добровольчого загону "Айдар". Ідея видати книгу прийшла, коли лікував у Києвському госпіталі запалення легенів, яке отримав, перебуваючи три тижні під Луганськом у зоні АТО.

"П'ять оповідань, з яких складається книга, не пов'язані між собою змістом, але поєднані ідеологічно. І мають дещо автобіографічний характер. Всі вони засновані на традиціях української міфології, а головними героями є жолудь, сокіл, пролісок, вовк, князь-перевертень. Хоча я писав ці оповідання протягом 2008-2012 років, і події в них розгортаються на початку 20 століття, вони тісно пов'язані із нашим сьогоденням. У оповіданні "Орвержище" описується доля бійців, яким доводиться по кілька днів сидіти в облозі без їжі та води", - розповів автор.

У планах письменника - захистити дисертацію. Не зміг цього зробити, бо з перших днів був на Революції Гідності польовим командиром. Видати збірку віршів та оповідань, які написав останнім часом. Але найбільше бажання - аби закінчилася війна.

"Ті твори, які написав останнім часом - ще не опубліковані. Темні враження від війни, які отримав будучи там, теж виллються в твори, але зараз немає часу. Бо маю знову повертатися на Схід в батальойн "Айдар". Там зараз уже не антитерористична операція триває, а справжня бойня, через незакриті кордони та неоголошений військовий стан. Залишається вірити і боротися усіма силами, аби це все швидше закінчилося", - додав Бондаренко-Рисич.

Зараз ви читаєте новину «Боєць "Айдару" видав книгу "Білі вовки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі